Argentinië looft vier miljoen euro beloning uit voor tips over verdwenen duikboot

Duikboot van het type ARA San Juan.
AP Duikboot van het type ARA San Juan.
De regering in Buenos Aires heeft een beloning van omgerekend vier miljoen euro uitgeloofd voor aanwijzingen die leiden naar de locatie van de vermiste Argentijnse duikboot ARA San Juan in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Het Zuid-Amerikaanse land hoopt zo met de hulp van privé-ondernemingen de onderzeeër terug te vinden.

President Mauricio Macri voerde de afgelopen dagen gesprekken met de nabestaanden van de 44 vermiste bemanningsleden en beloofde hen bijkomende inspanningen om de duikboot te lokaliseren.

REUTERS

De ARA San Juan was midden november 2017 op zijn tocht van Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië naar Mar del Plata van de radar verdwenen. Eerder werden technische probelemen aan boord gemeld. Bovendien werd op de laatste bekende positie van de duikboot een explosie geregisteerd. Bij de wekenlange zoektocht met tal van schepen, mini-onderzeeërs en vliegtuigen kon de ARA San Juan niet worden gevonden. 

Familieleden van de crew van de duikboot wachten op president Mauricio Macri voor een onderhoud in Casa Rosada, Buenos Aires, Argentinië.
AP Familieleden van de crew van de duikboot wachten op president Mauricio Macri voor een onderhoud in Casa Rosada, Buenos Aires, Argentinië.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels