Archeologen vinden minisfinx in uitstekende staat

Egyptische archeologen hebben bij opgravingen in de stad Mallawi een miniatuursfinx ontdekt
Ministry of Antiquities-Arab Republic of Egypt Egyptische archeologen hebben bij opgravingen in de stad Mallawi een miniatuursfinx ontdekt
Egyptische archeologen hebben bij opgravingen in de stad Mallawi een miniatuursfinx ontdekt. Het kalkstenen beeldje met het lijf van een leeuw en het hoofd van een mens is slechts 55 centimeter lang en 35 centimeter hoog. Het verkeert na al die eeuwen nog in uitstekende staat, met fraaie, gedetailleerde gelaatstrekken. Dat heeft het ministerie van Oudheden vandaag bekendgemaakt, met een foto als bewijs.

De vondst werd gedaan in de necropolis Tuna al-Gabal. Het onderzoeksteam groef nog verscheidene andere voorwerpen op, waaronder een set amuletten van blauw geglazuurd aardewerk ter ere van de godheid Bes, potten van klei met verschillende vormen en een albasten fles. Op deze plek in de provincie Minya zijn de afgelopen drie jaar tal van opmerkelijke ontdekkingen gedaan, van onder meer goed bewaard gebleven sarcofagen met mummies.

Egyptische archeologen hebben bij opgravingen in de stad Mallawi een miniatuursfinx ontdekt
Ministry of Antiquities-Arab Republic of Egypt Egyptische archeologen hebben bij opgravingen in de stad Mallawi een miniatuursfinx ontdekt2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Peeters

    Ongelooflijk wat ze allemaal vinden de laatste tijd. Het enige dat ze nog niet gevonden hebben, zijn toeristen. Die zijn nog goed verborgen.

  • imre szabo

    Het is toch opvallend dat er nu plots veel ondekt wordt in Egypte. Het feit dat er al jaren veel minder toeristen komen zal er wel mee te maken hebben.