Archeologen vinden intacte Griekse graftombes van 3400 jaar oud

Opgravingen op het Griekse eiland Tinos.
EPA Opgravingen op het Griekse eiland Tinos.
Archeologen hebben twee graftombes van ongeveer 3400 jaar oud gevonden bij de Griekse stad Nemea. De tombes dateren van tussen 1200 en 1400 voor Christus en zijn volgens het Griekse ministerie van Cultuur nog helemaal intact. De grafkamers werden gebouwd in de Myceense periode in het land.

De tombes zijn volgens de archeologen gebruikt voor vijf begrafenissen. Daarnaast zijn de botten van nog eens veertien mensen daarheen verplaatst, schrijven Griekse media.

In de jaren zeventig begonnen de eerste opgravingen in het gebied in het zuiden van Griekenland. Toen werden ook al tombes uit dezelfde periode ontdekt. Deze bleken in de jaren daarvoor echter al te zijn leeggeroofd. Ook in de jaren daarna werden veel voorwerpen uit de grafkamers gestolen.

Opgravingen op het Griekse eiland Tinos.
EPA Opgravingen op het Griekse eiland Tinos.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nick Lersberghe

  Er komt een punt waar het archeologie is en geen grafschennis. Die graven zijn duizenden jaren oud.

 • guido vermeyen

  Permanent moeten de "ouderdomscijfers " aangepast worden van de geschiedenis...men schat ze veel te jong in, in werkelijkheid is alles veel en veel ouder....

 • Jos Plessers

  Over 500jaar staat er in de krant van dan:graven van 3900j ontdekt,maar leeggeroofd.

 • Pablo Hernandez

  Jos, het word tenminste gedaan door mensen die zorgvuldig alles bestuderen met eerbied. Zoveel graven antiek graven zijn geschonden door grafrovers.... Beter dat het door archeologen word gedaan zodat we er iets van kunnnen leren uit die tijdperk.

 • Luc Dussart

  Ik denk dat dit kan bijdragen tot de wetenschap en de historie van het verleden, het is veel erger gesteld als men kerkhoven opruimt en alles op een hoop met de bul bewerkt deze vindt ik not done.