Archeologen Peru vinden grootste kinderoffer ooit: 227 lichamen in één graf

AFP
Archeologen hebben in een opgraving van de Chimú-cultuur in Peru 227 lichamen aangetroffen in wat volgens hen de grootste vondst ooit van geofferde kinderen is. De kinderen, variërend in leeftijden van vier tot veertien jaar, zouden zijn geofferd aan de goden van de Chimú.

Archeologen onderzoeken de offerplaats in Huanchaco, een toeristenstad ten noorden van hoofdstad Lima, sinds vorig jaar. "Dit is de grootste opgraving waar resten van geofferde kinderen zijn gevonden", zei archeoloog Feren Castillo. De lichamen van de kinderen zijn allen met het gezicht richting de zee gevonden. Sommigen lichamen hebben nog huid en haar.

In Huanchaco vonden veel kinderoffers plaats in de tijd van de Chimú-cultuur, waarvan het hoogtepunt was tussen 1.200 en 1.400 na Christus.

AFP
REUTERS
AFP
reuters
AFP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos beverke

  Christine :Uit vroegere studies is reeds gebleken dat in de Chimu cultuur kinderoffers deel uitmaakten van hun rituelen.

 • Christine Laevers

  Maar stel dat er een ziekte was die vooral kinderen trof en dat volgens bepaalde rituelen de vele overleden kinderen samen werden begraven ? Dan zal dit nooit herkend worden omdat iedereen er 'zomaar' van uitgaat dat het offers waren. Toch eerst jaren studie van de skeletten afwachten, vind ik.

 • adam naaktgeboren

  Religie is de meest rendabele uitvinding van de mensheid ooit. De beste economen aller tijden die nog steeds actief zijn. Blaasjes wijsmaken aan simpelen, verzinsels in mysterieuze boeken schrijven en “geestelijken” om de onzin te verkondigen aan volgelingen. Geef voor de ei.g.n “armen”

 • jos beverke

  Chimu-"cultuur"! Eigenaardige cultuur voor kinderbeperking...

 • Kim Aerts

  De mens kan toch wreed zijn