Archeologen ontdekken meer dan twintig sarcofagen nabij Luxor

Meer dan twintig sarcofagen ontdekt nabij Luxor.
Egypt Antiquities Ministry Meer dan twintig sarcofagen ontdekt nabij Luxor.
Archeologen hebben meer dan twintig sarcofagen ontdekt in de buurt van de Egyptische stad Luxor. Dat zegt het Egyptische Ministerie van Oudheden. Het ministerie heeft het over “een van de grootste en de belangrijkste ontdekkingen” in de afgelopen jaren. 

De sarcofagen lagen in twee lagen op elkaar gestapeld en werden gevonden bij de necropolis van Asasif, dichtbij de Vallei der Koningen. In Asasif werden vooral sarcofagen gevonden uit de periode 664-332 voor Christus. Een paar sarcofagen zijn nog ouder en dateren uit de 18de Dynastie van Egypte (1550-1292 voor Christus), schrijft BBC. Dat is de tijd waarin onder meer farao Toetanchamon het voor het zeggen had.

Het ministerie kondigde vorige week nog aan dat archeologen “een oud handelsgebied” hadden ontdekt in de buurt van Luxor. Er werden naar verluidt ook “huizen gevonden voor het opslaan en schoonmaken van spullen voor begraafrituelen, waaronder aardewerk uit de 18de Dynastie.”

Zaterdag vindt een persconferentie plaats waar meer informatie over de vondst wordt bekendgemaakt. 

Sarcofagen ontdekt in Egypte.
Egypt Antiquities Ministry Sarcofagen ontdekt in Egypte.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Van den Bulck

    Ik vind het wreed verdacht dat er de laatste tijd plotseling zoveel nieuwe vondsten worden gedaan...

  • Walter Van Asbroeck

    Zo waardevol, en ze leggen die breekbare duizenden jaren oude dingen gewoon op de rotsige grond, zonder er een bescherming onder te leggen. Waarschijnlijk hebben ze vooraf weken aan een stuk met een verfborsteltje ze vrij gemaakt . Rare mannen, die archeologen.