Archeologen ontdekken 3.500 jaar oud graf en mummies in Luxor

Het graf van Amenemhat, een goudsmid, werd recent ontdekt en zou het toerisme in Egypte een boost moeten geven.
reuters Het graf van Amenemhat, een goudsmid, werd recent ontdekt en zou het toerisme in Egypte een boost moeten geven.
Archeologen hebben nabij de Egyptische stad Luxor een graf van een goudsmid en mummies blootgelegd. De archeologische vondsten dateren van de 18de Egyptische dynastie en zouden 3.500 jaar oud zijn. Dat heeft het Egyptische ministerie van Oudheidkunde gezegd.

De archeologen deden de ontdekking in de necropool Draa Aboul Naga, die bekendstaat om zijn oude graven en tempels, op de westelijke oever van de Nijl. Het graf van de goudsmid dateert van de 18de dynastie (16de tot 11de eeuw voor Christus).

Boost voor toerisme
Aan de ingang van het graf stonden het standbeeld van de goudsmid Amenemhat en zijn vrouw, gezeten op een stoel. Tussen hen in hing een portret van hun zoon. In een zaal vonden de archeologen diverse mummies, nog standbeelden en maskers. Een gang voerde de archeologen verder in het graf, waar ze in een tweede zaal de mummies aantroffen van een vrouw en haar twee kinderen.

Waarnemers vermoeden dat deze vondst de stilaan terug overeind krabbelende toeristische industrie in Egypte een opstoot kan geven.

epa
epa
epa
epa
epa2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Don Viona

    Laten we stoppen met zoeken en bewonderen van het verleden , beter was het de huidige massagraven wereldwijd aan de schandpaal te nagelen en iets te doen aan het heden en de nabije toekomst.

  • jempi bousse

    Het is niet de cultuur die de europeaan weghoudt uit egypte. T zijn van die kwakkels die niet kunnen lezen maar wel de klok duizend jaar terug draaien