Arbeider (31) erft domein van 57 miljoen euro van onbekende vader na DNA-test

Loe Bar, een deel van het enorme landgoed Penrose in Cornwall.
Shutterstock Loe Bar, een deel van het enorme landgoed Penrose in Cornwall.
Jordan Adlard Rogers was een arbeider die financieel aan de grond zat, in zijn sociale woning. Vandaag is de  31-jarige Brit een welgestelde aristocraat die op een domein van 620 hectare woont, een geërfd optrekje dat miljoenen euro’s waard is. Een DNA-test wees uit dat Adlard Rogers de bastaardzoon is van een rijke drugsverslaafde die vorig jaar overleed.

Jordan Adlard Rogers wist helemaal niet dat hij de zoon was van Charles Rogers, die in augustus vorig jaar op 62-jarige leeftijd stierf. De familie Rogers betrekt al bijna 250 jaar het historische landgoed Penrose in het Britse Cornwall. In 1974 werd een groot deel van Penrose overgemaakt aan de erfgoedorganisatie National Trust, maar de familie Rogers mocht er volgens de deal nog 1.000 jaar blijven wonen.

Jordan Adlard Rogers vermoedde al langer dat Charles Rogers zijn vader was, maar hij kon het nooit bewijzen. Uit een DNA-test na Charles’ dood bleek dat de 31-jarige Brit inderdaad de zoon was van de aristocraat. Adlard Rogers werd zo de rechtmatige erfgenaam van zijn biologische vader en erfde niet alleen het woonrecht op het landgoed maar ook een vaste toelage van 1.140 euro per week.

Jordan Adlard Rogers.
Facebook Jordan Adlard Rogers.

De man stopte meteen met werken, kocht een chique Mercedes C63, ging met zijn partner naar New York en liet een buitengym aanbrengen op Penrose, waar hij ook ging wonen. Jordan Adlard Rogers heeft zelf één zoon. Hij beweert dat hij nooit zal verloochenen waar hij vandaan komt. Hij wil eenvoudig blijven en de minder fortuinlijken steunen. Hij zou naar eigen zeggen ook alles weer willen inleveren voor een relatie met zijn vader toen die nog leefde. “Dan had hij misschien een andere weg gekozen”, zei hij.

Verslaving

In tegenstelling tot Adlard Rogers groeide zijn vader wél op in luxe. Maar Charles Rogers raakte verslaafd aan drugs, wat vorig jaar ook zijn dood betekende. De laatste jaren had Charles Rogers het indrukwekkende landgoed Penrose - dat hij zelf in 2012 had geërfd - gelaten voor wat het was en leefde hij als een kluizenaar in zijn auto. Hij had al tientallen jaren gebroken met familie en vrienden. Hij liet na zichzelf te verzorgen en betaalde zijn rekeningen niet. Hij was compleet aan lagerwal geraakt. 

Volgens de beheerder van Penrose, Phillip Care, had Rogers nog veel langer geleefd dan hij ooit had kunnen denken. Twee weken na de dood van Charles Rogers overleed zijn moeder. Zij had ook al haar andere zoon, Nigel, moeten afgeven toen die jaren geleden aan kanker was gestorven. De onwettige zoon Jordan Adlard Rogers werd zo de enige erfgenaam van zijn vader Charles Rogers.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Christiaens

  Als iedereen zijn DNA zou afgeven, ik denk dat er veel nogal zouden schrikken wie hun vader is. Zo was er eens een vrouw en had tussen de middag sex met een zwarte vriend op haar werk te Brussel en 's avond met haar man, het werd toch een tweeling, een baby zwart en een baby blank. Ze wou slim zijn om het te verdoezelen bij haar man dat je vreemd was gegaan, met haar zwarte collega, maar de natuur heeft haar ontmaskerd.

 • Rudolf Leplae

  Zou dit de drijfsfeer van Delphine niet zijn ?

 • Mady Vermeulen

  Delphine moet er meer voor doen om aan DNA van haar "onbekende" vader te geraken.

 • Walter Wouters

  Het zou beter zijn dat de familie Lippens hun rijkdom bekend maakte aan de pers, dankzij de Fortis-affaire.......

 • DIRK RASSCHAERT

  Dries, wanneer je alles leest zie je dat hij een toelage krijgt van 1410€ per week en dat hij nog ongeveer 1000 jaar op het domein mag blijven wonen! Het domein was al weggeschonken. Ik zou toch nog steeds willen wisselen met hem!!!