Aquarius pikt elf ronddobberende migranten op voor Libische kust

Archiefbeeld van de Aquarius
EPA Archiefbeeld van de Aquarius
Het reddingsschip Aquarius heeft 11 migranten opgepikt van op de Middellandse Zee en zo hun leven gered. Dat heeft de hulporganisatie SOS Méditerranée vandaag bekendgemaakt.

Het was de eerste hulpactie sinds het schip vorige zaterdag uit Marseille was uitgevaren. Het is het enige reddingsschip van een privéorganisatie dat in de buurt van de Libische kust rondvaart. 

De boot waarop de migranten de oversteek waagden, maakte water toen de Aquarius hen oppikte. 

Het nu onder Panamese vlag varende schip zoekt nu een haven om aan te leggen, nadat de organisatie naar eigen zeggen heeft geweigerd de geredden naar Libië terug te brengen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • azaire vanhoutte

  mensen smokkelaars dat zijn het ,welke regering zal optreden Europa is een leeg vat zakkenvullers dat zijn ze. eigen belang.

 • Erwin Schauvliege

  De aquarius maakt deel uit van de dagelijkse mensensmokkel. Hun enige hoop (en winst !!!) is aanmeren in Europa. Een schande dat dit nog steeds toegelaten wordt onder het vizier van de Europese regering. Het positieve is dat de verkiezingen van de Europese Raad en Parlement dichtbij komt ...

 • Anne Callebaut

  Gewoon de boot laten terug keren met enkele vluchtelingen of hoe men ze kan noemen. En als ze niet willen,de bemanning aan klagen voor mensen smokkel.

 • Jef Heffens

  Als ze die mensen willen helpen dan moeten ze die maar terug afzetten in Libië. In ieder geval mogen ze dat schip niet in Europa toelaten tenzij het is om het schip verbeurt te verklaren en te verkopen om de kosten te dekken van de illegale migratie.

 • jos robben

  breng deze boot nu toch gewoon tot zinken