Aquarius draagt migranten over aan Malta

De Maltese kustwacht met de overgedragen migranten van de Aquarius.
EPA De Maltese kustwacht met de overgedragen migranten van de Aquarius.
Het private reddingsschip Aquarius heeft na vijf dagen wachten deze voormiddag 58 migranten nabij Malta overdragen aan de Maltese kustwacht. De transfer gebeurde in internationale wateren. Dat bevestigde een woordvoerster van de ngo SOS Méditerranée, die samen met hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen het schip uitbaat.

Het schip wachtte sinds dinsdag bij Malta op een mogelijkheid om de migranten te kunnen overdragen. Slecht weer had echter vertraging veroorzaakt. De migranten zullen worden verdeeld over vier Europese landen: Portugal, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

De 58 opvarenden waren gered tussen 20 en 23 september, voor de kust van Libië. De Aquarius was het enige reddingsschip nog in het centrale deel van de Middellandse Zee. Gisteren kondigde de Spaanse ngo Proactiva Open Arms aan opnieuw migranten tussen Italië en Libië te zullen redden.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Van de Velde

  Er is helemaal geen redding, enkel een ophaalservice. Dat weet stilletjesaan toch iedereen. Er moeten stappen ondernomen worden deze ngo te stoppen, zij zijn de verantwoordelijken voor het onbehagen van de ganse Europese bevolking wat ertoe leidt dat er een enorme rechtsverschuiving gebeurt in diverse europese landen. De EU en de UN zoeken met toestemming te geven aan deze ngo de problemen zelf op.

 • Marc Van Wambeke

  Aquarius aan de ketting!

 • Jos Plessers

  Misschien iemand een onderzeeër te koop.Anders houdt deze waanzin nooit op

 • HUGO VERLOT

  NGO'S schepen aan de ketting leggen. Helpen de mensensmokkelaars.

 • mieke jansens

  begrijpen wie begrijpen kan