Apple waarschuwt voor impact Trump-tarieven

De Amerikaanse president Donald Trump
AP De Amerikaanse president Donald Trump
Het verder ophogen van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zet de concurrentiepositie van Apple wereldwijd onder druk. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse techreus. Volgens het bedrijf zullen hogere tarieven negatief doorwerken op de bijdrage die Apple levert aan de Amerikaanse economie.

De regering-Trump schermt met het idee om de tarieven op nog eens 300 miljard dollar (omgerekend zo’n 265 miljard euro) aan Chinese goederen te verhogen naar maximaal 25 procent. Volgens Apple, dat onder meer zijn iPhones, iPads en Macs in China laat maken, schaden de beleidsmakers met een dergelijke stap de concurrentiepositie van het bedrijf wereldwijd.

Apple is niet het eerste bedrijf dat er bij de regering-Trump op aandringt om plannen voor het verder verhogen van invoertarieven niet tot uitvoering te brengen. Vooral techbedrijven zijn doorgaans zeer vatbaar voor verdere verstoringen in de handelsrelatie tussen de VS en China.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Als China het beu is en ook de druk opvoert met extra hoge tarieven, dan zit de USA binnen het jaar aan een economische crisis. En, China kan verder gaan, door chips en zeer specifieke electro compononten niet meer te leveren waardoor de Amerikaanse wapenindustie in de problemen zal komen. Goed bezig van Trump. Kijkt niet verder dan zijn neus.

 • Michel Van Limbergen

  Het enige wat die bullebak kan is dreigen! Hij staat alleen dus dreig terug en in zo'n mate dat hij huiverig wordt!

 • Jakke Troost

  Hopelijk word Trump terug verkozen zodat die zijn eigen puin kan ruimen. Ik zou de president niet willen zijn die daar net achter komt.

 • Ronny Biesen

  Dump Trump vooraleer er weer niet enkel een economische oorlog losbarst, maar ook de volgende wereldoorlog.

 • Johnny Temmerman

  laat die gek nog een jaartje verder doen en de amerikaanse economie is volledig ten gronde.Dit enkel om zichzelf als despoot te verrijken.Europeanen moeten beter naar china en rusland kijken .Daar ligt de toekomst en amerika is verleden tijd.