Appartementsblok stort in na verwoestende brand in Brazilië: vrees voor vele doden

.
Twitter/Corpo de Bombeiros de São Paulo .
In de Braziliaanse stad São Paulo is een flatgebouw volledig ingestort na een hevige brand. De brandweer kan nog niets zeggen over het aantal slachtoffers, maar volgens lokale media zou er zeker één dodelijk slachtoffer zijn.

Het gebouw met 26 verdiepingen ligt in het centrum van de stad. De brandweer doet er alles aan om mensen van onder het puin te halen. Ook het leger en de civiele bescherming zijn ingezet om nog zoveel mogelijk levens te redden.

Getuigen vertellen hoe mensen vanop de bovenverdieping nog riepen om hulp voor het gebouw instortte. “De straten liepen vol wanhopige mensen”, vertelt een receptioniste van een nabijgelegen hotel.

De brand zou ontstaan zijn op de tweede of derde verdieping, waarna het vuur zich snel over het hele appartementsgebouw verspreidde. Een aanpalend gebouw moest ook ontruimd worden.

De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend en ook de dodentol is momenteel onduidelijk. Het is niet bekend hoeveel mensen er aanwezig waren in het gebouw, maar volgens lokale media woonden er veel daklozen. Er zou al zeker één dode zijn geteld.

De brand doet denken aan die in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. Daarbij vielen 71 doden.

De brand in de Grenfell Tower in Londen kostte het leven aan 71 mensen.
rv De brand in de Grenfell Tower in Londen kostte het leven aan 71 mensen.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Van der Vekens

  Niet voor te stellen... Stel je voor dat je in je appartement zit en een vuurzee vanonder je voeten uitkomt... Gruwelijke dood.

 • Dian Jans

  Waarom zo hoog bouwen, hier waar ik woon mogen appartementen niet hoger dan 2 verdiepingen, je kan zo uit het raam springen, Trouwens mij appartement is geen konijnenhok , waarschijnlijk groter dan veel huizen en veel luxe.

 • Manfred Wauters

  Eddy het zijn er 26 zegt men in het artikel. Alles zo goedkoop en gevaarlijk materiaal gebruiken. Het is toch maar voor de plebs.

 • Joris Thijs

  Pieter de Potter, de staalstructuur smelt niet. Maar verzwakt de structuur wel. Zoek anders eens op YouTube naar For the undying 9/11 Fuel Argument Daar zal een smid het uitleggen en tonen.

 • Hugo Baeckeland

  Erg... :-(