Appartementsblok ingestort in Mumbai: zeven doden, nog tientallen mensen onder het puin

REUTERS
De dodentol na de instorting van een pand in de Indiase miljoenenstad Mumbai is gestegen naar zeven. Volgens de politie liggen nog meer dan veertig slachtoffers onder de brokstukken. Vijf mensen zijn tot dusver uit de puinhoop gered, meldt nieuwssite NDTV.

Het bijna 100 jaar oude gebouw van vier verdiepingen stond volgens Indiase media in de wijk Dongri in het zuiden van het centrum van de metropool. Er woonden minstens vier families. Reddingswerkers zoeken in het puin naar overlevenden. De brokstukken worden veelal met de hand weggenomen omdat groot materieel er niet door de nauwe straten kan komen.

REUTERS

Waardoor het pand is ingestort, is nog niet bekend. Volgens plaatselijke media is Dongri een dichtbevolkte wijk met veel oude en uitgewoonde panden.

EPA

In een groot deel van India regent het op sommige momenten heftig vanwege de moesson. Die regenval kan mogelijk aan de basis liggen van het drama. Eergisteren stortte door wateroverlast in de stad Solan nog een gebouw in, veertien mensen kwamen toen om. De weersomstandigheden kostten in de rest van India al 130 mensen het leven.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.