App tegen aanranders groot succes in Japan

Shutterstock
Een app van de politie in Tokio om aanranders af te schrikken wordt steeds populairder. De smartphone-applicatie is al 237.000 keer gedownload. Volgens een politiewoordvoerder is dat uitzonderlijk hoog voor een overheidsapp.

De zogeheten Digi Police schreeuwt “stop hiermee” of toont een SOS-bericht, dat slachtoffers aan anderen kunnen laten zien. In het noodbericht staat de tekst: “er is een aanrander hier, help mij alsjeblieft”.


Japanse vrouwen zijn vaak slachtoffer van aanrandingen en ongewenst betast worden in het overvolle openbaar vervoer. Volgens de laatste cijfers uit 2017 zijn er 900 gevallen van aanranding en andere ongewenste betastingen geregistreerd. “De werkelijke cijfers zullen nog veel hoger zijn. Veel vrouwen durven niets te zeggen. Het SOS-bericht moet hen helpen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Henri Dederen

    900 gevallen op en bevolking van 126 miljoen inwoners! Japan is altijd 1 van de veiligste landen geweest ter wereld. Als je als sardienen opeen gepropt wordt op het openbaar vervoer zijn ongewenste intimiteiten niet verwonderlíjk.

  • gustaaf carpels

    Geeft een serieus ander beeld van de jappaners he