Apetrotse alleenstaande mama huurt reclamepaneel voor haar 'gentleman' zoon

De 18-jarige Aljelani Igwe, AJ, wist wel dat zijn mama, Ovella O'Neal, trots was op hem. Maar dat ze die fierheid zou tonen door een reclamepaneel af te huren in Camden in New Jersey had hij dan weer niet verwacht. Als alleenstaande moeder van zes had Ovella het niet makkelijk in een van de meest criminele wijken van het land. Maar AJ mag na de grote vakantie naar de universiteit.

Volgende week studeert AJ af aan de middelbare school in Camden en dat wou zijn mama nu alvast vieren. Ze huurde ijs- en cupcakewagens af én een heus reclamepaneel op de hoek van 7th en Cooper Street. Daarop liet ze een grote poster afdrukken, met een foto van haar zoon en met de tekst: "Een moeder kan geen man grootbrengen maar ik bracht een gentleman groot. Wij hebben het totaalpakket. Liefs, je familie. Proficiat!"

Moeilijke buurt
"Toen hij zich omdraaide, zei hij: 'OMG, hoe heb je dat daarboven gekregen?' Hij was helemaal verrast", vertelt mama Ovella O'Neal aan CBS Philly. Zij hoopt dat dit een positieve boodschap kan zijn voor andere alleenstaande moeders. "Als voorbeeld: als ik het kan, dan jij ook", zegt ze. Zij slaagde erin haar zoon in een erg moeilijke buurt van de drugs en het straatgeweld te houden door strikte regels. AJ mocht geen vriendinnetjes hebben en kreeg maar beperkte toegang tot zijn gsm.

Amper 8 procent naar universiteit
35 procent van de volwassenen in Camden maakten hun middelbare school niet af. Minder dan acht procent stroomde door naar de universiteit. Maar daar hoort AJ dus bij. En hij is ambitieus. "Ik wil een eigen huis en mijn moeder wou altijd al een BMW, dus daar ga ik voor", zegt hij.

Het reclamebord kostte zijn moeder 725 dollar. De poster blijft drie weken hangen. Het respect is wederzijds. Aan 6abc vertelde AJ dat zijn mama ook zo'n levensgrote poster verdient. "Dat komt er nog wel van", verklapte hij. Wordt vervolgd dus.