Antwerpse oud-politicus in Filipijnen opgepakt voor pedofilie

De voorpagina van de Filipijnse krant The Bohol Chronicle.
The Bohol Chronicle De voorpagina van de Filipijnse krant The Bohol Chronicle.
De 76-jarige P.S., tien jaar geleden nog districtsburgemeester in Berchem, is in de Filipijnen gearresteerd. Dat meldt de lokale krant The Bohol Chronicle. De politie viel zijn hotelkamer binnen en betrapte hem met een minderjarig meisje. Er werden ook meer dan honderd naaktfoto's van kinderen gevonden, zo meldt de krant.

De Filipijnen is al lang een toeristenoord waar mannen op zoek gaan naar jonge, dikwijls minderjarige meisjes. Die zien in zo'n relatie de ideale uitweg uit de armoede.

P.S. werd in het verleden ook al beticht van seks met minderjarigen en van bigamie, getrouwd zijn met twee verschillende vrouwen. Volgens de gewezen Vld-politicus is hij er deze keer in de Filipijnen ingeluisd door zijn vroegere vriendin. Die is uit op zijn eigendom in de Filipijnen.

De Antwerpse tv-zender ATV linkte het nieuws gisteren ook met uitlatingen van Slagmuylders ten tijde van de discussie over het homohuwelijk. Hij weigerde als districtsburgemeester tussen 2001 en 2007 een homohuwelijk af te sluiten, tégen het standpunt van de partij in. "Huwelijken moeten plaatsvinden tussen man en vrouw. In de dierenwereld gaan twee stieren ook niet met elkaar paren", aldus P.S.

Belgian nabbed for human trafficking