Antwerpse IS-weduwen lopen vrij rond in Turkije: ook bijzonder zwaar geval lijkt onderweg naar België

De Brusselse Syriëstrijder Yassine Lachiri.
RV De Brusselse Syriëstrijder Yassine Lachiri.
De beruchte IS-weduwen Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) zijn naar Turkije kunnen ontsnappen. Daar lopen ze naar verluidt nog vrij rond. Als ze zich melden of opgepakt worden, dan heeft het land al zes IS’ers uit België in handen - en het zijn zeker niet de braafsten die binnenkort waarschijnlijk teruggestuurd worden. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Turkije kan immers een bijzonder zware jongen naar ons land terugsturen, nu het met de uitwijzing van buitenlandse terroristen is gestart. Dat blijkt uit de lijst van Belgische IS’ers die Ankara gevangen houdt.

Daar staat Yassine Lachiri (35) op, een Brusselaar die al voor doodslag werd veroordeeld nog vóór hij was geradicaliseerd. In Syrië was hij betrokken bij de executie van een Brusselse imam en zelfs toen hij al in Turkije opgesloten zat, bedreigde hij nog medegevangenen omdat zij afstand hadden genomen van hun radicale ideologie. (GVV)

Lees ook: Antwerpse IS-weduwen lopen vrij rond in Turkije: ook bijzonder zwaar geval lijkt onderweg naar België
164 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • walter vermeulen

  Belgische politiek ze worden helden hier die mensen horen normaal niet in onze samenleving zij hebben anderre opvattingen en zal ook nie veranderren na paar jaar lopen ze vrij rond en zullen ze vroeg of laat terug hun denkwijze openbaren en de ergste dingendoen ons systeem is daar niet tegenopgewassen om dit te verhinderren

 • michel De Blay

  @Tine Verschueren. De redactie van deze krant zou veel beter hun forum gewoon 'open' laten staan i.p.v het te modereren. Zodat er echt kan gediscussieerd worden tussen de lezers. Ik vind het echt niet kunnen dat men zomaar mensen hun bijdrage deleten.

 • Piotrek Szumowski

  Turkije krijgt 3 miljard euro voor vluchtelingenakkoord. Is het genough voor 4 million mensen? 3 miljard/4 million: 750€ per person. 750 € / 6 jaar: 125 €. 125/12: 12,5 € per maand. Is het genough? :)

 • Tine Verschueren

  Waarom komen mijn reacties niet meer online? tine.verschueren@telenet.be

 • Roger Rymen

  Toch geen probleem zeg. België is toch het luilekkerland voor alle criminelen want met onze rechtspraak ben je op een mum van tijd weer vrij als je al celstraf krijgt met al die rechters met hun vrijlatingssyndroom.