Antisemitische tags aangebracht in verscheidene wijken Parijs

De beschadigde portretten van holocaustoverlever Simone Veil.
AFP De beschadigde portretten van holocaustoverlever Simone Veil.
In verscheidene wijken van de Franse hoofdstad Parijs zijn het voorbije weekend antisemitische tags aangebracht. Frédéric Potier, interministerieel verantwoordelijke voor de strijd tegen racisme en antisemitisme, (re)tweette enkele foto's. Voor alle feiten is een klacht ingediend. 

Zo stond op een garagepoort in hartje Parijs geschreven: "Macron Jews' Bitch". Op een muur niet ver van Montmartre luidde het: "truie juive" ("joods varken"). 

Panthéon

Twee portretten van de Franse politica en holocaustoverlever Simone Veil, aangebracht op de gevel van het gemeentehuis van het 13de arrondissement, werden op hun beurt besmeurd met een hakenkruis. Veil kreeg begin juli vorig jaar de hoogste eer: ze werd bijgezet in het Panthéon.


Het uitstalraam van een restaurant van de keten Bagelstein, in de historische wijk Ile Saint-Louis, werd beklad met het woord "juden" (Duits voor "joden"). De gele kleur verwijst naar de ster die de joden tijdens de Duitse bezetting moesten dragen. Het is niet de eerste keer dat de keten geconfronteerd wordt met dergelijke graffiti.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.