Anthony (10) wordt ziekenhuis binnengebracht met hartstilstand en hersentrauma. En dan doen dokters vreselijke ontdekkingen onder zijn kleren

Anthony Avalos (10).
AP Anthony Avalos (10).
“Mijn zoon is van een trap gevallen en heeft medische hulp nodig.” Dat vertelde de moeder van de Amerikaanse Anthony Avalos (10) toen ze op woensdag 20 juni het noodnummer belde. De jongen werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd, waar dokters vaststelden dat zijn hart niet meer klopte en hij een hersentrauma had. Ze konden hem terughalen, maar deden een vreselijke ontdekking toen ze zijn kleren uitdeden om hem te onderzoeken.

Volgens een motie die gisteren werd ingediend door vervangend openbaar aanklager Jonathan Hatami van Los Angeles County zou de jongen rode ogen gehad hebben en helemaal bedekt geweest zijn met kneuzingen, sneden en schaafwonden: op zijn voorhoofd, neus, mond, tussen zijn ogen, op zijn kaak, nek, schouder, arm, elleboog, buik, rug, heup, achterwerk, benen, knieën, enkel en voet. Hij was ondervoed, had een hersenbloeding en moest beademd worden. De dokters van het Antelope Valley Hospital deden hun best, maar een dag later stierf de jongen aan zijn verwondingen.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie startte meteen een onderzoek en ontdekte dat Anthony thuis in Lancaster - ten noorden van Los Angeles - mishandeld werd. Vlak voor zijn dood zou hij 5 of 6 dagen lang gefolterd zijn, volgens gerechtsdocumenten. Zijn 8 jongere broers en zusjes werden verplicht om toe te kijken en mee te doen. Zo moesten ze met hun broertje vechten en de wacht houden “zodat Anthony zou blijven rechtstaan of op zijn knieën zou blijven zitten”.


Anthony zou volgens het Openbaar Ministerie verscheidene keren op zijn hoofd gegooid zijn en tegen meubels aan, hij werd geslagen met een riem en een touw en kreeg hete saus in zijn mond gegoten. Hij werd ook uitgehongerd en mocht niet naar het toilet gaan. (lees hieronder verder)

“Op zeker moment kon hij niet meer stappen en lag hij urenlang bewusteloos op de grond in zijn slaapkamer. Hij kreeg geen medische hulp en kon niet zelfstandig eten”, schrijft Hatami, in de hoop dat de rechter toelaat dat ook eerdere verslagen van kindermishandeling opgenomen worden in de zaak. Die verslagen waarbij Anthony als slachtoffer wordt genoemd, gaan terug tot 2013.

Verwaarlozing

Volgens de plaatselijke kinderbescherming kwam tussen 2013 en 2016 een dozijn oproepen binnen over verwaarlozing en mishandeling van de jongen en zijn broers en zussen. Die mishandeling zou zowel emotioneel, fysiek als seksueel geweest zijn. De kinderen kregen volgens enkele van de bellers geen eten en drinken, werden geslagen, misbruikt, ondersteboven van de trap gehangen, verplicht om urenlang te hurken en ze moesten soms eten uit een vuilnisbak. (lees hieronder verder)

Anthony was enkele maanden thuis weggehaald voor de klachten die uiteindelijk ook bewezen werden. Hij was echter teruggebracht nadat het gezin begeleid was door een therapeut.

De moeder van de jongen – Heather Maxine Barron (28) – en haar vriend Kareem Ernesto Leiva (32) werden vorige week opgepakt en aangeklaagd voor foltering en moord. Ze verschenen maandag in de rechtszaal en worden volgende maand verwacht voor een hoorzitting. Tot dan blijven ze in de cel, want de rechter besliste dat ze elk 2 miljoen dollar moeten betalen als ze op borg willen vrijkomen. Als ze veroordeeld worden, riskeert Barron 22 jaar tot levenslang en Leiva 32 jaar tot levenslang. (lees hieronder verder)

De 8 andere kinderen – met leeftijden die gaan van 11 maanden tot 12 jaar – werden na de dood van Anthony thuis weggehaald. Ze worden opgevangen door de kinderbescherming. Die laatste zal zich ook moeten verantwoorden voor haar rol in het drama.

De vader van de overleden jongen – Victor Avalos – woont in Mexico.
121 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicolette Elgersma

  22 en 32 jaar cel..levenslang in de isoleer. Onbegrijpelijk dat NIEMAND deze kinderen en dit mooie ventje heeft beschermd van deze 2 onmensen. My he RIP ❤❤

 • iris dildick

  Mij hart breek als ik dat hier allemaal.leest zijn die ouders niet beschaamt voor ze zo iets doet amiaa het zijn gewoon mosters in de plaats van.ouders wat ik zeg ben.er niet goed van.ze zo erg voor dat jongtje pfffff

 • tom doumer

  mijn hart breekt , ik heb er geen woorden voor ,

 • Chris Devlaeminck

  Graag levenslang voor die monsters.

 • guido deraeve

  Het is erg gemakkelijk om God te verwijten Jan, moeten de ouders, met een vrije wil, hun kinderen niet opvoeden zoals God het heeft voorzien. Je kan God niet ter verantwoording roepen voor wat er in de wereld gebeurt.