Ga naar de mobiele website
^ Top

Anouk oogst storm van racisme nadat ze zich tegen Zwarte Piet uitspreekt

ANP Kippa
Zangeres Anouk is tegen de traditie van Zwarte Piet. Fans van haar die opkomen voor de traditie van Zwarte Piet, ziet ze liever gaan dan komen. Met deze stellingname heeft ze zich de woede van de goegemeente op de hals gehaald. De reacties zijn onbeschaamd racistisch.

Anouk plaatste afgelopen vrijdag dit bericht op haar Facebook, vergezeld van een artikel in The Guardian. "Wat staan wij Nederlanders voor lul! En niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!"

Haters
Dit oogstte een orkaan van kritiek. De opmerking dat haar stellingname tegen de traditie van Zwarte Piet haar fans zou gaan kosten, sloeg de zangeres niet uit haar lood. "Ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen." Wat Anouk betreft, bannen die haters haar allemaal.

"Zwarte Piet eruit, alle zwarten eruit"
De reacties op de Facebookpagina van Anouk zijn vaak ronduit racistisch. "We moeten niet discrimineren. Zwarte Piet eruit, dan alle zwarten eruit", stelt een zekere Cees Vrolijk.

"Blanke negerslet"
"Vieze vuile verwende kankerhoer dat je bent, hoop dat je binnenkort doodvalt. Het liefst doe ik het zelf tyfusslet", scheldt Willem Charite. Natascha Beton van haar kant: "Ga lekker met die asielzoeker van je naar zijn land van herkomst blanke negerslet". Rob van Es mag deze trieste bloemlezing afsluiten: "Ze heeft goeie nummers hoor maar ze blijft een nigger bitch in mijn ogen en ze sterft van de capsones vind haar super arrogant dus misschien heeft ze ook wel nigger bloed, leve SINTERKLAAS en zijn slaaf ZWARTE PIET".

Een uur geleden deed Anouk op Facebook de oproep haar dan maar te ontvrienden: "En al die mensen die bij de comments mij laten weten, dat ze het zo erg vinden allemaal, haal die achterlijke zwarte pieten ava's weg, of block mijn FB aub. Ga Weg.
Alvast bedankt. x Anouk".

Anouk heeft drie kinderen uit haar huwelijk met de rapper Remon Stotijn en één kind uit haar relatie met rapper Unorthadox. Beide rappers zijn gekleurd.

Meer over


Meld een bug