Anonieme schenker helpt 70 daklozen in ijskoud Chicago aan warme slaapplek in hotel

De daklozen in hun tentjes bij de Dan Ryan Expressway in Chicago gisteren.
AP De daklozen in hun tentjes bij de Dan Ryan Expressway in Chicago gisteren.
Nu de temperaturen zwaar de dieperik induiken in het Middenwesten van de Verenigde Staten, zijn vooral de daklozen in gevaar. 70 dakloze mensen die in tentjes vertoefden nabij een autostrade in miljoenenstad Chicago - waar de temperaturen zakken tot wel -30 graden - hebben geluk. Dankzij een barmhartige Samaritaan kunnen ze overnachten in een hotel.

De groep daklozen had net 100 gedoneerde kleine propaantanks gekregen om zich aan te verwarmen tijdens het barre winterweer. Maar gisterenmiddag ontplofte één van die gasvuren. De ter plaatse gesnelde brandweer kon niet anders dan ook de andere warmtebronnen in beslag nemen. 

“Het was mooi dat deze mensen wat warmte hadden gekregen, maar deze hoeveelheid propaan is extreem gevaarlijk”, aldus brandweerchef Walter Schroeder. “Dat is eigenlijk één grote bom.”

Daklozenorganisaties begonnen alles in gereedheid te brengen om de groep ergens op te vangen, maar toen bleek dat een anonieme helper hen voor was. De mysterieuze schenker betaalt voor alle 70 mensen overnachtingen in een hotel, en dat voor de rest van de week. Daarna zijn opnieuw draaglijkere temperaturen voorspeld.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philomena Vanderweyen

  Hier krijg ik een heel warm gevoel van,super wat die man heeft gedaan,hoop dat die daklozen een paar dagen kunnen genieten van deze"luxe".

 • Jean De Grande

  Kijk, die mens heeft in 1 keer meer gedaan dan al die linkse ngo's samen in 10 jaar. Hij betaald het zelf, die anderen leven van ons belastingen.

 • johan fransaert

  erg dat een land als de VS niet in staat is om voor hun meest behoeftigen te zorgen het zegt veel over dat land.

 • Gino Denil

  Een ziekelijke samenleving als het leven van mensen afhangt van wat liefdadigheid.

 • Gaston FOUBERT

  Waarom kan er geen legertent opgesteld worden met warmtekanonnen?