Angela Merkel nadat ze opnieuw begon te beven: “Ik ben in orde”

EPA
De Duitse bondskanselier Angela Merkel (64) heeft na haar twee trilaanvallen van de afgelopen weken benadrukt dat het goed met haar gaat. "Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop deze reactie plotseling is gekomen, ze ook weer zal verdwijnen", zei Merkel vanmorgen in de marge van de G20-top in Osaka.

Op de vraag of ze kon vertellen wat er precies aan de hand was en of ze een arts heeft geraadpleegd, zei de bondskanselier dat ze niets speciaals te melden heeft. "Ik ben in orde.”

Japan

Donderdag, kort voor haar vertrek naar Japan, had Merkel haar tweede korte beving in korte tijd tijdens een openbaar optreden in Berlijn. Tijdens de benoeming van minister van Justitie Christine Lambrecht (SPD) door bondspresident Frank-Walter Steinmeier, beefde ze over haar hele lichaam. 


Vorige week dinsdag gebeurde dat ook al bij de ontvangst van de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Volgens haar entourage kwam dat toen doordat ze last had van uitdroging door het warme weer. Donderdag gebeurde het echter in het koele presidentiële paleis in Duitsland.

Regeringsbronnen lieten gisteren al weten dat er fysiek niets aan de hand is met Merkel. Ze vertelden aan verscheidene Duitse media dat haar tweede aanval mogelijk vooral een psychologisch effect was van de eerste. De herinnering daaraan en een poging een nieuwe aanval te onderdrukken zou net het omgekeerde effect gehad hebben.

Bekijk hieronder de beelden van Merkel tijdens het bezoek van de Oekraïense president:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Pinoy

  Welk mens heeft het gestel om 7 op 7 dagen en bijna 24 op 24 uur van hier naar daar te moeten, marathonvergaderingen en dat zonder enige ondersteuning? Veel CEO's slikken pillen om dat vol te houden. Mevrouw Merkel doet dit misschien ook of net niet. In ieder geval is plichtsbesef bij haar heel groot. Wat van onze politieke families niet kan of mag gezegd worden.

 • Heidi Werbrouck

  Frank Merkel zou misschien toch beter eens een arts raadplegen. Dat mens heeft stalen zenuwen, dus daar zal het niet aan liggen.

 • Liesbeth Cuppens

  Een neurologische ziekte? Deze bestaan in veel soorten maten en gradaties en worden gekenmerkt door beven en evenwicht verliezen. Hopelijk laat Angela het niet te ver komen, want het feit dat ze twee keer op korte tijd staat te trillen, wijst mogelijk op een onderliggend probleem dat ze niet (langer) mag negeren. Een gebrek aan rust speelt waarschijnlijk mee, maar verklaart niet alles. Tijd om een specialist te raadplegen, denk ik.

 • Ben omar

  Top madam super veel respect voor deze vrouw ongelooflijk!!

 • pol van de velde

  De foto geeft een goed beeld waar hoe het er aan toe gaat.