Anderhalf miljoen Britten dat risico loopt moet drie maanden thuisblijven

De Britse autoriteiten hebben 1,5 miljoen Britten met een medische aandoening gevraagd om drie maanden thuis te blijven in quarantaine. De maatregel moet ervoor zorgen dat ze het nieuwe coronavirus niet oplopen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met leukemie of een zware longaandoening, of om patiënten met een orgaantransplantatie.
AFP


De Britse gezondheidsdienst NHS zal de betrokken Britten de komende dagen informeren over specifieke maatregelen, meldt de regering. Indien nodig kunnen ze ook hulp krijgen om voedsel en/of medicijnen in huis te halen.
Volgens het Britse persbureau Press Association hebben al 240 Britten het leven gelaten aan het nieuwe coronavirus.
De Britse premier Boris Johnson zegt zondag dat de regering "maatregelen die nooit eerder gezien zijn in oorlogs- én vredestijd" oplegt, maar dat ze noodzakelijk zijn. "De aantallen zijn heel grimmig, en ze versnellen. We zijn maar enkele weken, twee à drie, verwijderd van Italië. Italië heeft een geweldig gezondheidssysteem. En toch worden hun dokters en verplegers volledig overspoeld door de vraag", zei de premier.
De conservatieve regering kreeg eerder kritiek voor een te zwakke en te trage reactie op de coronacrisis.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vloebergs Jan

    Waar is Nigel Farage nu, in tijden van nood heb je niks aan die leugenaars alla Trump, kijk maar hoe het er in de USA aan toe gaat, waar weinig Amerikanen verzekerd zijn en waar het gezondheidsyteem weinig voorsteld. Wat nu!

  • Christine Laevers

    De Engelsen die hier op het Franse platteland wonen gaan nog heel content zijn dat ze hier zijn. Er is veel bespaard in de Engelse ziekenzorg. De toestanden in de spoedgevallen en ziekenhuizen waren al schrijnend. Hoe krijgen ze dit nog voor elkaar ?

  • PHILIPPE QUINART

    Hoe kan je nog het vertrouwen geven aan zulke onbekwame en van leugens overlopende leiders als in Groot-Brittannië en de USA.