Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Joe Biden ligt meer voor in de peilingen dan Bush, Obama en Clinton destijds, maar toch geloven vriend en vijand dat Trump gaat winnen

Het wordt een tweestrijd tussen de Democraat Joe Biden (l.) en Republikein Donald Trump (r.).
Reuters/EPA Het wordt een tweestrijd tussen de Democraat Joe Biden (l.) en Republikein Donald Trump (r.).
De Amerikaanse president Donald Trump heeft nu echt wel alle cijfers tegen wat zijn kans op een herverkiezing betreft. Zo hinkt hij achterop in vijf cruciale staten die hij vier jaar geleden nog won. Maar cijfers vertellen niet alles — en Trump blijft vrienden én vijanden hebben die voorspellen dat hij de verkiezingen wint.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Van Becelaere

  Hillary ging in de dromen van de media ook winnen maar het is anders uitgedraaid de beer is nog niet geschoten en hij wordt al gevild !

 • Elle Devee

  Vier jaar geleden zeiden vriend en vijand dat Trump niet zou winnen. Laten we hopen dat ze zich nu ook vergissen.

 • Martin Martinsen

  @Ivan De Ridder, het is onmogelijk dat een onafhankelijke kandidaat de verkiezingen wint. Je kent Amerika echt niet als je zo iets zelfs durft te beweren.

 • ivan de ridder

  Terwijl Trump en Biden een onderonsje uitvechten en geen van beiden eigenlijk in staat is om op een moedige en verstandige wijze het presidentsambt te bekleden, kan een 3e onafhankelijke kandidaat met de winst gaan lopen. Ik hoop voor de Amerikanen dat dit scenario zich gaat voltrekken.

 • Guido Pintens

  1) als Trump de vorige verkiezingen had verloren zou hij de stemming aangeklaagd hebben (remember Trump-fans?). 2) als hij de komende verkiezingen verliest gaat hij krak hetzelfde doen 3) Trump-fans hebben de voorbije bijna 4 jaar altijd gezegd dat de democraten niet tegen hun verlies kunnen 4) als Trump toch zou verliezen zullen ze nooit toegeven dat ze niet tegen hun verlies kunnen, maar alles gemanipuleerd is door de MSM ... Voilà. Hun "logica" is compleet doorzichtig