Amsterdamse raad wil af van beroemde letters 'I amsterdam'

Toeristen bij de letters 'I amsterdam' op het Museumplein. De slogan in rood en wit, ruim 2 meter hoog en 23 meter breed, is bij toeristen populair als foto-object.
ANP Toeristen bij de letters 'I amsterdam' op het Museumplein. De slogan in rood en wit, ruim 2 meter hoog en 23 meter breed, is bij toeristen populair als foto-object.
Ondanks alle ophef over het weghalen van de beroemde letters 'I amsterdam' heeft een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad toch ingestemd met dit voorstel. GroenLinks diende eerder een motie in over het verwijderen van de slogan op het Museumplein, omdat de letters volgens de partij teveel staan voor individualisme.

De slogan in rood en wit, ruim 2 meter hoog en 23 meter breed, is bij toeristen populair als foto-object. Het voorstel viel niet bij iedereen goed en de gemeenteraad stemde er dan ook niet unaniem mee in. VVD, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, Partij van de Ouderen en DENK waren tegen.

De letters staan ook nog op andere plekken. In de motie staat dat die alleen nog beperkt mogen worden ingezet.

Vakantieverhuur verbieden

De gemeenteraad stemde eveneens in met het voorstel om te onderzoeken of de vakantieverhuur in delen van Amsterdam verboden kan worden. Het college gaat uitzoeken of zo'n verbod juridisch mogelijk is. Drie buurten waarvoor het verbod zou kunnen gaan gelden zijn de Wallen, Kinkerbuurt en Haarlemmerbuurt, waar de toeloop van toeristen voor overlast zorgt. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Parein

  Waar stopt de hedendaagse PoCo waanzin ? Alvast niet bij die goed gekke Linksen …

 • Guy Bevers

  Fierheid gelijk aan individualisme ?

 • Iris Geerts

  Die letters zorgen juist voor bekendheid. Elke toerist maakt de foto's van. Die foto's worden dan weer gedeeld.... rare keuze van onze noorderburen

 • heiko werner

  Het is niet het geld van de kleine verhuurders dat in de nabijheid cirkuleert,dat van de hotelketens gaat altijd na andere oorden, en dat geldt niet enkel voor de winsten maar ook bij renovaties en andere. Overlast door Touristen kan en moet men anders aangaan dan door zij te weeren !

 • Hedwig Rombouts

  Groen links kwam met een alternatief dat unaniem werd goedgekeurd: Islamsterdam!