Amsterdam wil aantal B&B's beperken

iStock
De Nederlandse hoofdstad Amsterdam wil het aantal bed and breakfasts (B&B's) in de stad beperken. Wie een B&B wil starten in Amsterdam, moet daarvoor een vergunning aanvragen, aldus het stadsbestuur.

Het aantal B&B's in de hoofdstad neemt toe, constateert het stadsbestuur, mede doordat er strenger wordt gehandhaafd op het verhuren van woningen via Airbnb. Onwenselijk, vindt Amsterdam.

"Op het aantal B&B's in de stad zit nu geen enkele restrictie en dat is wel nodig om te voorkomen dat heel veel woningen deels als hotel gebruikt worden. Woningen zijn in de eerste plaats bedoeld om in te wonen. Daarnaast willen we dat Amsterdam een leefbare stad blijft voor de Amsterdammers", aldus het stadsbestuur in een verklaring.

Het beleid kan ingrijpende gevolgen hebben voor mensen die nu al een B&B hebben, aldus het stadsbestuur. "Zij krijgen niet automatisch een vergunning. Het college wil hen wel een passende overgangstermijn bieden. Wat dit precies inhoudt, is op dit moment nog niet duidelijk.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Gewoon laten doen. De B&B's zullen mettertijd zichzelf wel uitdunnen.

 • ROBERT GERTS

  Beperk eerder de M&T’s! Dat zal VEEL meer toerisme opleveren.

 • Gerard Braeckmans

  Niet allen Amsterdam. Laats een gesprek gehad met een restauranthouder in Porto die me vertelde dat de stad letterlijk overspoeld werd door toeristen.

 • maurice snelders

  Lobby van de hotelsector????