Amsterdam alert nadat pedoclub aankondigt te willen deelnemen aan Pride

Beeld van de Canal Parade onderdeel van de Amsterdam Gay Pride vorig jaar.
ANP Beeld van de Canal Parade onderdeel van de Amsterdam Gay Pride vorig jaar.
De politie in Amsterdam heeft vandaag in het Vondelpark tijdens de Pride Walk flyers in beslag genomen van pedoclub ‘Kinderbevrijdingsfront’. Die club wil aandacht vragen voor de rechten van pedofielen en meent dat de Pride ook open moet staan voor mensen die op kinderen vallen.

Volgens de politie zijn de flyers in beslag genomen omdat omstanders heftig reageerden. “Deze man is in het Vondelpark gaan flyeren en de organisatie van de Pride Walk wilde dat niet hebben. De beveiliging verzocht de man ook te vertrekken, maar dat weigerde hij”, aldus woordvoerder Jelmer Geerds van de Nederlandse politie.

Toen de politie kwam, werd besloten om de emoties niet nog hoger op te laten lopen. “De openbare orde dreigde te worden verstoord. Omdat er heftige reacties kwamen op de flyers, zijn ze in beslag genomen. Daarna is de man vrijwillig vertrokken. Hij is niet aangehouden en mag de flyers op een later tijdstip weer op komen halen, zoals gebruikelijk is wanneer objecten in het belang van de openbare orde tijdelijk in beslag worden genomen.”

De flyers zijn ingenomen na overleg tussen het Openbaar Ministerie, de politie en de Gemeente Amsterdam. Het is onduidelijk wie er achter de pedoclub zit. Volgens meerdere bronnen gaat het om slechts één man. De man die het twitteraccount @pedopride2019 beheert is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Criminelen

Onder de hashtag #PedoPride twittert de club dat ‘nepiofielen, pedofielen, hebefielen en efebofielen onderdeel dienen te zijn van Pride en welkom zijn binnen de gemeenschap. Dit jaar zijn wij aanwezig bij @amsterdampride’. De benamingen verwijzen naar kinderen van 0 tot puberleeftijd. Een zegsman van 'Kinderbevrijdingsfront' zegt dat hij met Pride heeft overlegd over ‘bescheiden deelname’, maar “we werden direct uitgemaakt voor criminelen, alleen om onze geaardheid”.

Een woordvoerder van Pride Amsterdam bevestigt dat de organisatie is benaderd, maar wil ‘geen woorden vuilmaken’ aan deze club: “Ze zijn geen onderdeel van Pride Amsterdam. Wij willen onze naam niet hiermee geassocieerd zien. Dit hoort niet bij ons.”

De woordvoerder van burgemeester Femke Halsema laat weten dat de gemeente alert is: “De gemeente is op de hoogte van de aangekondigde actie van deze persoon. Samen met het OM en de politie zitten we er bovenop. We houden de man scherp in de gaten en treden direct op bij dreigende ordeverstoringen of het plegen van strafbare feiten.”

Bezorgde burgers zijn een petitie aan Halsema gestart om de komst van Kinderbevrijdingsfront te verhinderen. Die is intussen ruim 2100 keer getekend.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Saar Caron

  Verwerpelijk! Ooit een docu gezien alleen geluid want beeld mag uiteraard niet van in besmag genomen materiaal. Verkrachting van babt elf maanden. Dat geluid van het huilen krijg ik nooit meer weg. Zelf gewoon filmpjes en foto's is met echte kinderen gedaan he! Ze zijn gevaarlijk geen excuses en hou die hier zeggen "zolang ze niet in daden overgaan" aub in de gaten!

 • Patrick Kelchtermans

  het verschil met holebi's is dat 2 volwassen mannen of vrouwen zelf sexueel rijp zijn en met hun volle verstand kunnen kiezen voor een relatie. Een kind kan dat niet. In een holebirelatie is er evenwicht tussen beide partners, net zoals in een heterorelatie. Maar een pedo manipuleert, speelt in op angsten en schuldgevoel van een kind. Die combinatie van een onrijp kinderlichaam en alle manipulatie die er bij te pas komt, maken het ziek en onvergelijkbaar met holebis.

 • Joseph Vercammen

  Of pedofilie nu een geaardheid is, waarvoor men zelf niet kiest, of een psychische ziekte, doet hier niet ter zake. De maatschappij mag nooit aanvaarden dat ze hun ding kunnen doen; daarmee bedoel ik seksuele handelingen uitvoeren met kinderen. Die laatsten zijn daar nog niet klaar voor. Men moet deze mensen leren om met hun geaardheid of ziekte om te gaan. Pedofiele gedachten en neigingen hebben is op zichzelf niet strafbaar, maar ze in de praktijk brengen kan niet en moet strafbaar blijven.

 • Ludo Wouters

  Zo te lezen zijn er hier voorstanders voor pedo's. Angstwekkend voor ouders met jongen kinderen.

 • jan geens

  @Ronny Vansteelandt . Juist ! Het probleem is de andere partij .. het kind . Het heeft zelf niet iets als geaardheid , is niet volwassen om wat dan ook te kiezen.... van wederzijdsheid is dus geen sprake . Dus ook niet van een relatie .