Amerikanen schakelen terroristische leiders uit in Libië

Het Amerikaanse leger heeft in het zuiden van Libië een aanval uitgevoerd op een bijeenkomst van jihadistische terroristenleiders. Daarbij zijn twee van hen omgekomen. Dat meldt een woordvoerder van de Libische overheid.

De aanval vond plaats in een woning in de regio van Oubari, 1.000 km ten zuiden van Tripoli. De Amerikanen voeren geregeld aanvallen uit die gericht zijn tegen kernen van IS in het zuiden van Libië. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cédric Nuyts

  misschien moeten ze ook is stoppen met IS te steunen in Syrië zodat Assad IS kan verslagen en zijn volk kan beschermen

 • Sharon Debeul

  @Michel, Er werd al heel veel kritiek en heel veel waarschuwingen gegeven voordat Bush compleet illegaal Irak aanviel. Achteraf hebben de leugens van Bush, Blair en Sarkozy ons nu opgezadeld met een asielcrisis van wereldomvang. En daar zijn de vluchtelingen en de dode slachtoffers in het MO, de voornamelijkste slachtoffers van. Hadden Bush , Blair en Sarkozy maar niets gedaan maar dan echt niets gedaan.

 • Michel de Coorebyter

  Kritiek achteraf is altijd gemakkelijk, niets doen had wellicht nog slechter geweest.

 • Sharon Debeul

  Beste VS, jullie hebben de wereld toch goed verkloot hé met jullie oorlogen in het Midden Oosten, ipv van minder terreur hebben jullie juist het terreur over de hele wereld gebracht.