Amerikanen in nood kunnen in Oostenrijk bij McDonald's terecht

AFP
De fastfoodketen McDonald's is in Oostenrijk omgedoopt tot hulppost voor Amerikanen. Dankzij een overeenkomst met de Amerikaanse ambassade in Wenen kunnen de VS-burgers vanaf morgen terecht bij de werknemers van de hamburgerketen, als ze bijvoorbeeld een paspoort zijn verloren of hulp nodig hebben bij hun reis. Dat heeft een medewerker van de ambassade op Facebook aangekondigd.

De aankondiging werd op Facebook met humor becommentarieerd. "Eén McPaspoort om mee te nemen, alstublieft", zei een gebruiker. "Omdat we te incompetent zijn om zelf de informatie over de ambassade online te vinden?" vroeg een andere gebruiker.

"Het verzoek kwam van het Amerikaanse consulaat", bevestigde Wilhelm Baldia, de woordvoerder voor McDonald's in Oostenrijk. In het land zijn er relatief veel vestigingen van de fastfoodketen. Vanuit die restaurants wordt een rechtstreekse hotline naar de ambassade opgericht die 24 uur per dag beschikbaar is.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Munster

    Ik vind dat nogal fraudegevoelig. 't Zal niet lang duren of een Nigeriaan wandelt weg bij Mc Donalds in Oostenrijk met een VS paspoort.

  • Henri Mathijs

    Echt een schitterend idee. Je moet er maar opkomen. Een initiatief voor de anderen om over na te denken

  • Daniel Wouters

    Vind dit een prachtig idee,zelfs mogelijkheid voor bedrijven die in verschillende landen vestigingen hebben,hun werknemers zouden bv bij problemen in het buitenland beroep kunnen doen op hun buitenlandse vestiging.