Amerikanen bereiden zich voor op eerste tropische storm van het jaar

Ook de staat Texas heeft te maken met hevige regenval.
AP Ook de staat Texas heeft te maken met hevige regenval.
Vier dagen voor het officiële begin van het Atlantische orkaanseizoen heeft zich voor de kust van de Amerikaanse staat South Carolina een tropische storm gevormd. De storm met de naam Bonnie gaat vermoedelijk vooral gepaard met harde regen. Er zijn nog geen evacuaties afgekondigd.

Stormen en orkanen aan de oostkust krijgen elk jaar namen op alfabetische volgorde. In januari kwam boven de Atlantische Oceaan onverwacht vroeg storm Alex op, die afboog naar het westen en de Azoren trof. De tweede storm Bonnie veranderde gisteren van de categorie 'tropische depressie' in een 'tropische storm'.

Er wordt niet zozeer harde wind verwacht, als wel hevige regenval die roet in het eten gooit in het Amerikaanse Memorial Day-weekend. Het lange weekend is de traditionele aftrap van het zomerseizoen met korte vakanties, barbecues en parades. Bonnie komt naar verwachting vandaag aan land ten zuiden van de stad Charleston en trekt daarna noordwaarts. De regen en hoge golven die aan de storm vooraf gaan zorgden zaterdag al voor lege stranden in de staten Georgia, South Carolina en het zuiden van North Carolina.