Exclusief voor abonnees

Amerikakenner Greet De Keyser over wat impeachment voor Trump betekent: “Martelaarsrol wordt groot wapen”

.
AFP/VTM .
De afzettingsprocedure tegen Amerikaans president Donald Trump wordt volgende maand een rechtszaak in de Senaat. Gezien hij met een tweederdemeerderheid moet veroordeeld worden en zijn trouwe partijgenoten in de Senaat in de meerderheid zijn, is de kans heel klein dat de president voortijdig het Witte Huis zal moeten ontruimen. Maar hoe zwaar tilt de modale Amerikaan aan dit proces. En wat betekent het voor Trumps kansen op herverkiezing in november volgend jaar? We vroegen het aan VTM-journaliste en Amerikakenner Greet De Keyser.

Wellicht krijgen we geen impeachment zoals bij president Richard Nixon, die de eer aan zichzelf hield en aftrad nog voor zijn rechtszaak in de Senaat aanving?

“Oh nee, want president Trump houdt vol dat hij niets fouts heeft gedaan, dat het hele impeachmentproces een schijnvertoning is, een illegaal proces zelfs. Hij ziet geen enkele reden om af te treden.”

Amerikakenner Greet De Keyser.
VTM Amerikakenner Greet De Keyser.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Deckers

  De schrik zit alweer goed in bij de Democraten: ze weten maar al te goed dat ze geen schijn van kans maken. Net zoals vorige keer uitsluitend zwartmakerij vooraf, en toch zal het niet helpen. Trump is voldoende uitgekookt om dit impeachment-circus op te rekken in de tijd en het op het beste moment in Biden's smoel terug te smijten. Amerikanen willen ook nog weten wat de Bidens te zoeken hadden in Oekraine. Wordt nog leuker dan nov 2016.

 • Jan Van Rompaey

  Wanneer wordt die zelf eens aangeklaagd, of het land uitgezet ?

 • Conrad Croonen

  De democaten zijn de partij van de rijken , de elite ,de meritocraten,de gewone mens in de straat heeft daar zijn buik vol van . Al die arrogantie en het wij /zij ,dwz het plebs ,dat zijn de mensen moe.

 • Fons Casteels

  De procedure in het House was een schijnproces. Veel getuigenverhoren gingen door achter gesloten deuren. Letterlijk zelfs: ook de Republicans-parlementsleden mochten er niet binnen. De Democrats hebben bovendien geweigerd om zelfs maar één van de zeven getuigen van de Republicans op te roepen. En de kers op de taart: drie van de vier zgn. onafhankelijke juridische experten zijn partijlid van de Democrats. Conclusie: het is volkomen terecht dat Trump zich benadeeld voelt.

 • Karel Tichmann

  "Amerikakenner" Greet De Keyser? En moeten we haar echt geloven of alles wat ze ons verteld met een korreltje zout nemen.