Amerikaanse twintiger die ouders en drie andere slachtoffers doodschot aangehouden

De 21-jarige Dakota Theriot wordt verdacht van moord, illegaal gebruik van wapens en inbraak.
AFP De 21-jarige Dakota Theriot wordt verdacht van moord, illegaal gebruik van wapens en inbraak.
De 21-jarige Dakota Theriot die door de Amerikaanse politie werd gezocht voor het doodschieten van vijf mensen, is vandaag in de staat Virginia opgepakt. Dat melden lokale media. In Baton Rouge, een Amerikaanse stad in de staat Louisiana, schoot de man gisteren vijf mensen dood. Twee van de slachtoffers waren zijn ouders. De aanleiding was vermoedelijk een huiselijk dispuut. 

De 21-jarige verdachte werd al vlug geïdentificeerd als Dakota Theriot. Hij schoot zijn ouders neer waarna hij op de vlucht sloeg met een zilverkleurige Dodge pick-up.

Volgens Bobby Webre, de Sherif van de stad, werden politieagenten opgetrommeld voor een “huiselijk dispuut”. Bij aankomst vonden ze een 50-jarig echtpaar dat werd neergeschoten. Zowel de man als de vrouw leefden nog toen de hulpdiensten arriveerden. Zowel moeder als vader stierven later in het ziekenhuis. De slachtoffers konden vluchtig ondervraagd worden, en al snel bleek hun zoon de hoofdverdachte te zijn.  

Daarvoor zou de twintiger Summer Ernest hebben doodgeschoten, het tienermeisje zou bevriend zijn geweest met zijn vriendinnetje. Daarbij kwamen ook haar 43-jarige vader Billy Ernest en 20-jarige broer Tanner Ernest om het leven. De drie slachtoffers woonden zo'n 115 kilometer verderop, in Livingston. 

Het motief van de schutter is niet bekend. Hij zou door zijn ouders onlangs uit huis zijn gezet. Theriot zal worden aangeklaagd voor moord, huisvredebreuk en verboden wapenbezit.

Toen de agenten arriveerden, vonden ze twee slachtoffers: de ouders van Dakota Theriot.
AP Toen de agenten arriveerden, vonden ze twee slachtoffers: de ouders van Dakota Theriot.
AP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe Schotte

    Daar zijn we alweer ! Op naar de volgende moorden in dit cowboy land waar een vuurwapen het belangrijktse bezit is !!!

  • Wim Offermans

    De wapens liggen te kort bij de hand.

  • johanneke li

    Allez, het jaar is amper bezig en men is weeral druk in de weer om het record van vuurwapenslachtoffers in de USA te proberen verbeteren voor het zoveelste jaar op rij... triestig record...