Amerikaanse troepen mogen niet in Irak blijven

Beeld ter illustratie, Amerikaanse troepen mogen niet in Irak blijven.
photo_news Beeld ter illustratie, Amerikaanse troepen mogen niet in Irak blijven.
De Amerikaanse troepen die vanuit het noorden van Syrië Irak zijn binnengetrokken, hebben geen toestemming om daar te blijven. Het Iraakse leger heeft dat vandaag meegedeeld. De Amerikanen zijn alleen de grens overgelaten, omdat ze op een later moment het land uit worden getransporteerd.

"Alle Amerikaanse troepen die zich terugtrokken uit Syrië, kregen toestemming om de Koerdistan-regio binnen te komen, zodat ze uit Irak kunnen worden vervoerd. Er is voor deze troepen geen toestemming verleend om in Irak te blijven", aldus het leger in een verklaring.

Turkije begon zijn inval tegen de Koerdische strijders in Syrië na het besluit van Trump twee weken geleden om de Amerikaanse troepen uit het gebied terug te trekken. Een groot deel is naar Irak verplaatst. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie zouden ze daar helpen met de campagne tegen Islamitische Staat.

LEES OOK. De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luke Vincke

  Yankee, go home !

 • Sinnaeve Daniel

  Was er daar olie mee gemoeid, zouden ze wel niet vertrokken hebben. Er is daar niets te verdienen. En de bevolking is voor hun geen belang. Voor geen een groot macht. De mens telt niet voor die mannen, juist geld en macht. En oorlog brengt geld op. Ze mogen al die wapen fabrieken en personeel,regeringen vervolgen voor moorden.

 • Guido Pintens

  De VS en Irak zijn nooit beste vrienden geweest na de invasies van vader en zoon Bush. Dan verschiet een mens toch niet van deze Iraakse stelling zeker?

 • Johny deman

  Voor amerika vechten als bondgenoot (zoals de koerden deden) is nu officieel een eufemisme om "vragen het mes in de rug te krijgen". Echt waar, hoe Trump de koerden hier laat vallen is ongezien in de geschiedenis.

 • Michel Van Limbergen

  Het vertrouwen in de Amerikanen staat bij of zelfs onder het nulpunt, anderzijnds wil Irak niet betrokken worden in een oorlog met Iran!