Exclusief voor abonnees

Amerikaanse tieners helpen gewonde IS’ers verzorgen in Baghouz

rv
Het was een bevreemdend zicht om drie Amerikaanse tieners te ontwaren tussen de IS’ers die de afgelopen weken weggevlucht zijn uit Baghouz. Sahale (17), Suuzanne (15) en Peter (12) zijn zelf geen rekruten van de terroristische groep. Ze zijn de kinderen van een oud-soldaat die zich door God geroepen voelt om hulp gaan te verlenen in oorlogsgebieden en heel zijn gezin meeneemt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Haar zus is net gestorven”, snikt Suuzanne terwijl ze haar hand op schouder van een vrouw legt. Die is van top tot teen gesluierd. Ze is een van de zovele vormeloze zwarte gedaanten die de afgelopen weken uit het laatste Syrische bolwerk van de Islamitische Staat zijn gevlucht.

Overal rondom hen worden gewonden verpleegd, vaak met gruwelijke kwetsuren — en het gehuil van gehavende kinderen gaat door merg en been. In de verte klinken schoten van mortieren en machinegeweren, maar dat lijkt Suuzanne al gewoon.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ibn Marouf

    Gewonden wegens godsdienstig fanatisme verzorgd door een andere godsdienstfanaat! Duidelijk een geval van PTS, psychisch verzorgen, met heel zijn familie!

  • stefan crama

    Ik vrees dat dit navolging zal krijgen waarbij monsters met de mantel der liefde bedekt worden en de echte slachtoffers vergeten worden.