Exclusief voor abonnees

Amerikaanse tieners helpen gewonde IS’ers verzorgen in Baghouz

rv
Het was een bevreemdend zicht om drie Amerikaanse tieners te ontwaren tussen de IS’ers die de afgelopen weken weggevlucht zijn uit Baghouz. Sahale (17), Suuzanne (15) en Peter (12) zijn zelf geen rekruten van de terroristische groep. Ze zijn de kinderen van een oud-soldaat die zich door God geroepen voelt om hulp gaan te verlenen in oorlogsgebieden en heel zijn gezin meeneemt.

“Haar zus is net gestorven”, snikt Suuzanne terwijl ze haar hand op schouder van een vrouw legt. Die is van top tot teen gesluierd. Ze is een van de zovele vormeloze zwarte gedaanten die de afgelopen weken uit het laatste Syrische bolwerk van de Islamitische Staat zijn gevlucht.

Overal rondom hen worden gewonden verpleegd, vaak met gruwelijke kwetsuren — en het gehuil van gehavende kinderen gaat door merg en been. In de verte klinken schoten van mortieren en machinegeweren, maar dat lijkt Suuzanne al gewoon.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ibn Marouf

    Gewonden wegens godsdienstig fanatisme verzorgd door een andere godsdienstfanaat! Duidelijk een geval van PTS, psychisch verzorgen, met heel zijn familie!

  • stefan crama

    Ik vrees dat dit navolging zal krijgen waarbij monsters met de mantel der liefde bedekt worden en de echte slachtoffers vergeten worden.