Amerikaanse tiener klopt aan bij verkeerde deur en bekoopt dat met zijn leven

Omarian Banks (19).
Facebook Omarian Banks (19).
Een 19-jarige Amerikaanse jongeman die vrijdag het nieuwe appartement van zijn vriendin zocht en per ongeluk op de verkeerde deur klopte, is doodgeschoten. Dat meldt de politie van Atlanta, Georgia. 

De vriendin van Omarian Banks (19) was nog maar pas verhuisd naar een nieuwe flat aan Fairburn Road. De tiener kwam vrijdagochtend langs en dacht de woonst gevonden te hebben. Hij klopte aan, maar niemand deed open.

De jongeman besefte dat hij verkeerd zat en stapte weer weg van de deur. Toen werd hij plots via het balkon geconfronteerd met de werkelijke eigenaar van het appartement waar hij net had aangeklopt, de 32-jarige Darryl Bynes. “Na een korte woordenwisseling haalde de bewoner een handgeweer boven en schoot hij op het slachtoffer”, aldus politiewoordvoerder Jarius Daugherty. De tiener werd in de nek geraakt en overleed ter plaatse. 

Het bewuste appartementencomplex.
Apartments.com Het bewuste appartementencomplex.

“Sorry”

Bynes verklaarde aanvankelijk aan de politie dat hij de jongen had neergeschoten uit zelfverdediging. Maar uit alles blijkt dat hij de tiener vanop zijn balkon neerschoot, terwijl die de trappen afliep en probeerde weg te geraken. 

Dat bevestigen ook getuigen die opgeschrikt werden door twee schoten. “Ik zag die jongen de hoek omlopen”, vertelt een buur. “‘Sorry’, riep hij. ‘Ik stond bij de verkeerde deur’. En toen zei die andere dat hij ‘niet verkeerd’ was. En hij schoot nog een derde keer. De jongen zakte in elkaar.” 

De schutter werd gisteren in de boeien geslagen en zit nu in de cel voor moord. Zijn familie is het niet eens met de beschuldiging. “Hij is een onschuldige vader, hij heeft vijf kinderen. Eerder deze week was zijn truck gestolen. Hij was gewoon zijn familie aan het beschermen.”

Darryl Bynes wordt vervolgd voor moord.
Fulton County Sheriff's Office Darryl Bynes wordt vervolgd voor moord.

“Ik begrijp dit niet”

De familie van Omarian is gebroken. “Hij was zo’n lieve jongen”, vertelt zijn nicht aan ABC News. “Hij deed echt nooit iemand wat kwaad.” 

Mama Lisa Johnson snapt er helemaal niets van. “Waarom moest hij het leven van mijn zoon nemen? Ik begrijp dit niet. Hij was gewoon verward. Hij stond aan de verkeerde deur.” De vrouw omschrijft haar zoon als een typische tiener, die in de McDonalds werkte en een “geweldige jongen” was. “Hij deed zijn best in het leven. Hij wilde ons trots maken.”

Facebook27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacques-Philippe Leclerc

  mich lee: De politie draagt een wapen alleen voor zelfverdediging. Maar als de bevolking zich met een wapen wil verdedigen, het is opeens gevaarlijk? Als je legale wapens wegneemt, maak je het ordelievende burgers onmogelijk zich te verdedigen tegen misdadigers, en tegen het dictaat van Brussel. Wapens zijn een symbool van onze vrijheid, die iedereen graag wil omhelzen.

 • Jacques-Philippe Leclerc

  mich lee: "Nu kunnen ze zonder vergunning oorlogswapens kopen of liggen de wapens geladen in hun nachtkast"? ALLE Wapenwetten in de Verenigde Staten zijn te vinden in een groot aantal federal statutes. Deze wetten regelen de productie, handel, bezit, overdracht, registratie, transport en vernietiging van vuurwapens, munitie en vuurwapenaccessoires. Ze worden uitgevoerd door diverse overheidsinstanties en het federale Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven (ATF).

 • Jacques-Philippe Leclerc

  mich lee: Nogmaals: Het heeft niets met wapenbezit te maken, maar met vrijheid. Vrij wapenbezit is een essentieel onderdeel van individuele vrijheid en van een vrije en veilige samenleving. Er is simpelweg geen betere vervanging voor het bezitten van een wapen om jezelf te verdedigen.Toch zijn er veelgehoorde tegenwerpingen tegen het bezitten van wapens. Deze berusten vaak op misverstanden en gebrekkige informatie die gevoed worden door een sterke emotionele reactie op het onderwerp.

 • mich lee

  Jacques-Philippe Leclerc, in wat voor een wereld leef jij. Ik heb zelf vuurwapens gehad, maar de zever die jij verkoopt is echt er over. Vuurwapens maken niets veiliger. Er is geen land met meer schietpartijen en moorden dan de VS, naast het aantal ongevallen met vuurwapen. Die vrije wapendracht dateert nog uit de tijd dat je alleen leefde in de Middle of Nowhere, en toen was dat te verdedigen. Nu kunnen ze zonder vergunning oorlogswapens kopen of liggen de wapens geladen in hun nachtkastje.

 • ro butzen

  Tja, lakse wapenwetgeving heeft er weer niets mee te maken zeker?