Amerikaanse stad Beverly Hills verbiedt verkoop van tabak

Beverly Hills verbiedt de verkoop van alle soorten van tabak. De gemeenteraad van de Amerikaanse stad heeft gisteren unaniem een ordonnantie daarover goedgekeurd. Beverly Hills is daarmee de eerste stad in de Verenigde Staten die de verkoop van tabak bant.

Het verbod op de verkoop van sigaretten, sigaren, pijptabak, pruimtabak en elektronische sigaretten in supermarkten, tankstations of andere zaken gaat in 2021 in. Er is wel een uitzondering gemaakt voor hotels. Die mogen nog tabak blijven verkopen aan hotelgasten. Idem voor bestaande sigarenzaken.

Met de beslissing wil Beverly Hills de verdere verkoop van deze "schadelijke en gevaarlijke" producten tegenhouden, zo klinkt het. De verkoop van tabak strookt ook niet langer met het imago van Beverly Hills als gezonde stad. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gunter Verleyen

  Niet erg voor velen dan kopen ze achter de hoek cannabis....

 • DIRK VANGOSSUM

  Slecht idee.... zoals de drooglegging in USA van alcohol in de vorige eeuw,..

 • chantal bruyneel

  De handel onder de tafel zal gaan floreren......

 • marc Deglin

  vroeder werd er niets verboden , de mensen moesten maar beter weten. die mensen zijn oud geworden en hadden de krachten om een maatschappij op te bouwen ..........nu .... wordt vanalles verboden , zogezegd om de mensen tegen zichtzelf te beschermen. de mensen van nu lijden aan ziektes, allergieen , burn outs , lusteloosheid , normvervaging, ..... de evolutie gaat percies achteruit. dat ze eens stoppen met alles te verbieden , zijn wij niet slim genoeg om het zelf te weten ?

 • Geoffrey Dauwe

  Laat de rest van de mensen maar meer belastingen betalen... Als die mensen hun longen willen schaden zie ik niet in waarom wij ons daartegen moeten verzetten. Het is al erg genoeg dat je zelf tijdens een frisse pint niet meer mag roken op cafe...