Amerikaanse staatsschuld loopt op tot 22 biljoen dollar

Het gebouw van het Amerikaanse Treasury Department, het ministerie van Financiën, in Washington.
AP Het gebouw van het Amerikaanse Treasury Department, het ministerie van Financiën, in Washington.
In de Verenigde Staten heeft de overheidsschuld dinsdag lokale tijd 22 biljoen dollar bereikt, een nieuw record. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Financiën.

Met name de belastingverlagingen van president Donald Trump die het Congres in december 2017 goedkeurde, deden de schuld recent fors toenemen.

De Amerikaanse staatsschuld zwelt al decennialang lang en de groei is de laatste jaren onder verscheidene presidenten aan het versnellen. Over wanneer die overheidsschuld precies zal beginnen te wegen op de Amerikaanse economie bestaat onenigheid onder economen.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Luc en Johan onder elke president zijn er schulden gemaakt. Zoals er in alle landen schulden word gemaakt. Wel raar dat hier naar de huidige regering word gekeken voor wat fout gaat en jullie daar naar de voorgaande gaan kijken. We zijn 2 jaar verder onder Trump en ze is nu bereikt dus Trump maakt ook schulden.

 • Conny Van den Bosch

  Roger, Jouw berekening klopt niet helemaal voor. 22 biljoen (met 12 nullen) gedeeld door 325,7 miljoen inwoners = 67546$ of 59700€ per inwoner. België met een staatsschuld van 456 miljard gedeeld door het aantal inwoners = iets meer dan 40000€ per inwoner. Maar ok, als we naar de grootte van het land kijken in verhouding met dat van ons, tja, dan zijn wij toch echt wel de pineut.

 • Johan Apatride

  De amerikaanse staatsschuld is onder Obama verdrievoudigd en allemaal om dure projecten te financieren die niks opgebracht hebben.

 • luc baken

  obama heeft het geld opgemaakt en trump krijgt de schuld

 • Theo Striem

  Met dit bedrag leeft iedereen op de wereld in weelde Maar geld uitgeven wat je niet hebt of bezit en van iemand anders is het mooiste wat er is