Amerikaanse soldaat omgekomen bij aanslag van taliban

Er zijn ongeveer 12.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan gelegerd.
AP Er zijn ongeveer 12.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan gelegerd.
In het noorden van Afghanistan is vandaag een Amerikaanse soldaat omgekomen bij de ontploffing van een artisanale bom. Dat heeft het Amerikaanse leger in een verklaring gemeld. 

Zoals gewoonlijk wordt de identiteit van de omgekomen militair ingehouden tot 24 uur nadat de naasten van het slachtoffer werden ingelicht.

De taliban heeft de aanslag, die zich voordeed in de noordelijke provincie Kunduz, inmiddels opgeëist en meldt dat er ook gewonden vielen onder de Amerikaanse en Afghaanse troepen.

Er zijn momenteel ongeveer 12.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan gelegerd. Sinds begin 2019 kwamen in het land bij gevechten al 20 VS-militairen om.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FRANK WILLEMS

    En in de US maken ze de mensen wijs dat dit nodig is voor de veiligheid van Amerika , over de olie reppen ze met geen woord .

  • Edmond Dillien

    Nu zijn het al kunstambachtelijke bommen die ze maken, of wat? Is het nu al een kunstvorm want in de van Dale staat artisanaal voor kunstambachtelijk of ambachtelijk vermeld.