Amerikaanse senaatscommissie: geen samenzwering gevonden tussen Trump en Rusland

Amerikaans president Donald Trump.
AFP Amerikaans president Donald Trump.
Een Amerikaanse senaatscommissie die al twee jaar onderzoek doet naar een eventuele samenzwering van Donald Trump en Rusland voor de verkiezingen van 2016, heeft vooralsnog geen enkel duidelijk bewijs opgeleverd. Bronnen uit zowel Republikeinse als Democratische hoek van de commissie hebben dat volgens NBC gezegd. Het onderzoek is in een slotfase.

De twee kampen zijn het wel niet eens over de interpretatie van alle feiten in het onderzoek. Er zijn wel degelijk contacten tussen Russen en campagnemedewerkers van Trump geweest. 

Russen werkzaam bij inlichtingendiensten zouden mogelijk hebben geprobeerd Trump een handje te helpen met het lekken van e-mails van de Democratische tegenspeelster Hillary Clinton. Maar een samenzwering tussen de campagnemedewerkers van Trump en Rusland is niet aantoonbaar volgens de commissie.

Het onderzoek van de senaatscommissie staat los van het grote onderzoek van speciaal FBI-aanklager Robert Mueller. Die onderzoekt de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen nog altijd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dimitri brandt

    Zoals verwacht dus.