Amerikaanse scouting draagt 120 zaken van misbruik over aan politie

De Amerikaanse scouting heeft ongeveer 120 beschuldigingen van seksueel misbruik door scoutingleiders overgedragen aan de politie voor nader onderzoek (illustratiebeeld).
AFP De Amerikaanse scouting heeft ongeveer 120 beschuldigingen van seksueel misbruik door scoutingleiders overgedragen aan de politie voor nader onderzoek (illustratiebeeld).
De Amerikaanse scouting heeft ongeveer 120 beschuldigingen van seksueel misbruik door scoutingleiders overgedragen aan de politie voor nader onderzoek. Dat meldt CNN. De organisatie laat in een verklaring weten dat ze de verhalen van de slachtoffers gelooft en probeert om de daders te identificeren.

"We zijn zeer begaan met alle slachtoffers van misbruik en bieden aan iedereen die tijdens zijn verblijf bij de scouting heeft geleden onze oprechte excuses aan", aldus de Boy Scouts of America. "We geloven de slachtoffers, we steunen hen, we betalen de begeleiding door een aanbieder naar keuze en we moedigen hen aan om naar voren te komen.”

De verklaring komt een dag nadat een rechtszaak is aangespannen in de staat Pennsylvania. Daar wordt een leider van de scouting beschuldigd van seksueel misbruik van een jongen. Dat gebeurde tijdens kampen en bij dagexcursies. Een ander lid wordt beschuldigd van medeplichtigheid.

iStock1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssens

    Daarom stuur ik mijn kinderen niet naar een jeugdbeweging !