Amerikaanse regering: "Russische rederijen leveren illegaal olie aan Noord-Korea"

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.
reuters De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.
De Amerikaanse regering heeft sancties opgelegd aan twee Russische rederijen omdat ze zich naar verluidt schuldig zouden hebben gemaakt aan illegale olieleveringen aan Noord-Korea. Dat deelde het Amerikaanse ministerie van Financiën in Washington dinsdag mee. 

Met die beslissing worden alle mogelijke activa van de betrokken ondernemingen in de VS bevroren. Amerikaanse bedrijven en burgers mogen ook geen zaken meer doen met de twee rederijen. Het ministerie van Financiën beschuldigt beide rederijen ervan dat een van hun tankschepen begin dit jaar twee keer olie heeft geleverd aan schepen onder Noord-Koreaanse vlag. Naast de tanker werden ook vijf andere schepen onder Russische vlag gesanctioneerd. 

De VN-Veiligheidsraad had afgelopen jaar een resolutie aangenomen, die de handel met Noord-Korea van schip tot schip verbood in een reactie op de zwaarste Noord-Koreaanse kernproef tot dusver. Het huidige pakket sancties tegen Noord-Korea zal niet verder worden uitgebreid, kondigde de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov aan. "De Verenigde Staten proberen hun anti-Noord-Korea-beleid door de VN-Veiligheidsraad te boksen", zei Riabkov, volgens het Russische bureau Tass. "Maar dat zal niet lukken". 
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Bonacasa

  Gelukkig begint bij veel mensen, ook in de VS, het idee te dagen dat de VS niet noodzakelijk de politieman van de wereld moet zijn die zich overal moet moeien.

 • Valentino Fabionara

  En waarom zou da ni mogen?

 • Yusuf Aksu

  Is de wereld van Amerika of wa

 • Rory Dull

  Tja men boycot beide landen....logisch dat die samenwerken

 • willy platteau

  en de Russen moeten niet zo hypocriet doen !