Amerikaanse regering krijgt uitstel om migrantenkinderen met familie te herenigen

AFP
Een rechtbank in San Diego (Californië) heeft extra tijd gegeven aan de Amerikaanse regering om migrantenkinderen die werden gescheiden van hun ouders, met hen te herenigen. Dat meldden verscheidene lokale media. De overheid had het uitstel vrijdag gevraagd.

De rechtbank in San Diego besliste op 26 juni dat gescheiden migrantenfamilies snel weer herenigd moesten worden. Voor kinderen jonger dan 5 jaar moest de hereniging binnen de 15 dagen gebeuren, oudere kinderen moesten binnen de 30 dagen weer bij hun ouders zijn. Afgelopen vrijdag vroeg de regering echter uitstel omdat de DNA-controles vertraging oplopen en die in sommige gevallen op zich niet voldoende zijn om ouderschap aan te tonen.

Rechter Dana Sabraw keurde gisteren de vraag tot uitstel goed, omdat de overheid "een reële vooruitgang" heeft geboekt en begrijpt dat ze meer tijd nodig heeft. De regering krijgt nu nog to 26 juli om de 102 kinderen jonger dan vijf met hun gezin te herenigen.

In totaal werden meer dan 2.300 minderjarigen weggehaald uit hun gezin. Meerdere honderden kinderen werden ondertussen alweer herenigd met hun ouders.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Ooms

  Peter Bonacasa: Dat is niet compleet correct. Als ik me niet vergis, zijn er een aantal plekken aan de grens, zogenaamde "Ports of entry" waar je asiel kunt aanvragen. Maar volgens berichten worden mensen die via deze punten asiel willen aanvragen ook opgepakt als illegalen. (ook al doen zij volgens de Amerikaanse wetgeving niks fout/strafbaar)

 • Peter Bonacasa

  Trump IQ 156. Juist. Daar gaat je geloofwaardigheid alweer. Nog eens herhalen: asiel aanvragen kan alleen *binnen* de VS. Je kan dus alleen asiel aanvragen als je het land binnen komt - de illegale status doet er niks toe.

 • Rania Desaegher

  Trump probeert enkel illegale migratie te stoppen. DIe ouders weten dat ze gescheiden worden van hun kinderen, en toch proberen ze. WIe is er dan verantwoordelijkheid. Bovendien zijn er ook heel veel onbegeleide minderjarigen die via mensensmokkelaars worden aangeboden aan de grens.Wat meer objectieve info hierover zou wenselijk zijn, masr ja , politiek correct enz.

 • dominique castelein

  leef legaal ipv illegaal en veel problemen heb je niet

 • pieter lemmens

  De waarheid is dat het hele systeem in de soep is gedraaid. Er zijn veel meer kinderen in hechtenis genomen dan voorheen gemeld en dit zonder de juiste identificatiegegevens op te nemen. Een totale schande. De ouder-kind identificatie via DNA kan nog maanden aanslepen.