Amerikaanse presidentskandidaat Beto O’Rourke haalt recordbedrag op binnen 24 uur

Beto O’Rourke.
AFP Beto O’Rourke.
Amper een etmaal nadat hij bekend had gemaakt kandidaat te zijn voor het Amerikaans presidentschap heeft Democratisch politicus Beto O'Rourke (46) al meer dan 6 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) ontvangen van donoren. Het gaat vrijwel geheel om giften van particulieren, meldt The New York Times.

De Texaan troeft daarmee Bernie Sanders af, die het tot 5,9 miljoen dollar schopte in de eerste 24 uur na bekendmaking van zijn kandidaatschap. O'Rourke wordt gerekend tot een van de meer serieuze kanshebbers in een veld van vijftien Democraten die zich tot nu toe kandidaat hebben gesteld.

Ook oud-vicepresident Joe Biden gaat zich hoogstwaarschijnlijk kandideren voor het presidentschap. Hij staat nog niet op de officiële kandidatenlijst, maar de verwachting is dat hij zijn nominatie op korte termijn bekendmaakt. In de opiniepeilingen van Democratische kandidaten staat Biden bovenaan, net voor Sanders. O'Rourke staat derde op ruime achterstand.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.