Amerikaanse politie schoot in 2017 987 mensen dood

Archiefbeeld van een protest tegen politiegeweld.
AP Archiefbeeld van een protest tegen politiegeweld.
Amerikaanse politieagenten hebben vorig jaar 987 mensen doodgeschoten, van wie er 68 ongewapend waren. Dat blijkt uit vandaag door de krant de Washington Post gepubliceerd cijfermateriaal. 

Dat zijn er een twintigtal meer dan in 2016, maar acht minder dan in 2015. De politie doodde vorig jaar minder Afro-Amerikanen dan in 2016, maar het percentage zwarte mannelijke doden blijft buitenproportioneel: 22 procent, terwijl de Afro-Amerikanen slechts zes procent van de bevolking uitmaken. 

Sinds 2015 houdt de krant de statistieken van schietpartijen waarbij agenten betrokken zijn bij. De krant baseert zich op plaatselijke persberichten, officiële publicaties en sociale media. Volgens de FBI werden in 2017 46 agenten gedood tijdens het uitoefenen van hun functie. Het jaar daarvoor waren dat er 66.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Rompaey

  Ik heb daar geen probleem mee. Beter dan zichzelf te laten afknallen.

 • Abdelmalik Malik

  Soms doet de politie gewoon zijn werk maar er zijn ook veel gevallen waar het trouwens ook opgenomen Is dat de politie iemand echt neerschiet zonder geldige reden,en enorm verschil met europa waar de politie veel profissioneler is,ik heb sommige video's gezien en je kunt gewoon niet geloven wat je ziet

 • Jos driesen

  En hoeveel agenten worden er gedood jaarlijks?? Man man...

 • karl Renier

  voor deze die niet alles lezen hier de rest van het artikel Volgens de FBI werden in 2017 46 agenten gedood tijdens het uitoefenen van hun functie. Het jaar daarvoor waren dat er 66.

 • Emir Alispago

  Dat is veel meer doden dan door al qaida