Amerikaanse politie ontdekt 275 meter lange drugstunnel naar Mexico

AFP
De federale politie heeft de langste geheime tunnel in Arizona ontdekt. Dat gebeurde tijdens een antidrugsoperatie waarbij 2.100 kilogram cannabis in beslag genomen werd. Volgens de politie heeft de vangst een waarde van drie miljoen Amerikaanse dollar. De tunnel die ze in Naco ontdekten is 275 meter lang, meldt Latino Fox News.

Het ging om een goed uitgeruste tunnel met een hydraulische lift. De agenten kwamen het ondergrondse bouwwerk op het spoor na het onderscheppen van een drugstansport in het nabije plaatsje Bisbee. Daar werd een vrachtwagen met een ladig van meer dan twee ton cannabis tegengehouden. De politiedienst werd getipt over het transport en getrainde honden werden losgelaten op het voertuig.

Agenten hielden daarop een huiszoeking in een optrekje aan South Humphrey Avenue in Naco. In een kleine schuur troffen ze de ingang van de tunnel naar Mexico aan. De Amerikaanse politie verwittigde de collega's in het buurland van de vondst.

Luis E. Jacobo (37) die achter het stuur van de vrachtwagen zat en zijn vader, Luis E. Jacobo (59) die in het optrekje vertoefde met de ingang naar de tunnel, werden opgepakt. De agenten namen ook drie wapens in beslag. Het onderzoek is nog volop aan de gang.

AFP
AFPReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels