Amerikaanse politie arresteert man die aanslag tegen synagoge en homobar plande

Conor Climo, een veiligheidsagent van 23 jaar, werd in 2016 gefilmd door de lokale zender KTNV toen hij patrouilleerde in zijn buurt.
AP Conor Climo, een veiligheidsagent van 23 jaar, werd in 2016 gefilmd door de lokale zender KTNV toen hij patrouilleerde in zijn buurt.
In Las Vegas is een jongeman aangeklaagd wegens bezit van materiaal om een bom te maken en het plannen van een aanslag tegen een synagoge. Volgens het openbaar ministerie onderhield de man banden met een groep "blanke supremacisten".

De FBI registreerde internetgesprekken die Conor Climo, een veiligheidsagent van 23 jaar, hield met een extremistische organisatie die op geweld uit was, zo meldt de procureur van Las Vegas. De gesprekken gingen onder meer over explosieven, aanvallen tegen een synagoge en het in de gaten houden van een homobar.

De politie arresteerde Climo donderdag en nam een boekje in beslag waarin hij zijn plannen voor een mogelijke aanslag in de buurt van Las Vegas had uiteengezet, net als plannen voor een bom. De man riskeert 10 jaar cel en 250.000 dollar boete.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hubert Wouters

    Goed werk van de politie.

  • DIRK VAN DESSEL

    "Plannen voor...." m

  • DIRK RASSCHAERT

    Dit moet meer, pro-actief werken.