Amerikaanse oud-president Jimmy Carter (95) opnieuw in ziekenhuis

Jimmy Carter.
AP Jimmy Carter.
Voormalig president van de Verenigde Staten Jimmy Carter is in het weekend opnieuw in het ziekenhuis opgenomen, dit maal met een urineweginfectie. Dat heeft zijn stichting vandaag gemeld. 

Zijn meest recente opname komt er amper een week nadat Carter het ziekenhuis mocht verlaten na een geslaagde operatie op 12 november als gevolg van een hersenbloeding. "Hij voelt zich beter en kijkt er naar uit om binnenkort weer naar huis te gaan", luidt het in een verklaring van het Carter Center. 

De 95-jarige oud-president werd dit jaar al verschillende keren in het ziekenhuis opgenomen, onder meer als gevolg van enkele valpartijen.
Carter, die van 1977 tot 1981 in het Witte Huis verbleef, is de langstlevende Amerikaanse president ooit. Na zijn mandaat als president werd hij een prominent voorvechter van de mensenrechten. In 2002 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.