Amerikaanse oud-president Carter (95) uit ziekenhuis ontslagen

Jimmy Carter was Amerikaans president van 1977 tot 1981.
AP Jimmy Carter was Amerikaans president van 1977 tot 1981.
De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is ontslagen uit het ziekenhuis in Atlanta waar hij na een medische ingreep herstelde. Het naar hem genoemde Carter Center heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De 95-jarige Carter was eerder deze maand opgenomen in het ziekenhuis en onderging daar een ingreep om de druk op zijn hersenen te verlichten. Die was veroorzaakt door bloedingen als gevolg van recente valpartijen.

Carter lag vorige maand ook al enkele dagen in het ziekenhuis. Door een val had hij een bekkenfractuur opgelopen. Enkele weken eerder moest hij worden gehecht nadat hij was gevallen. De oud-president ging daarna snel weer aan de slag voor liefdadigheidsorganisatie Habitat for Humanity.

Carter is de oudste nog levende ex-president van de Verenigde Staten. Hij zat van 1977 tot 1981 in het Witte Huis en was de 39ste president. Hij moest na een verkiezingsnederlaag plaatsmaken voor de Republikein Ronald Reagan. In 2002 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.