Ga naar de mobiele website
^ Top

Amerikaanse oma zoekt jetskiheld na redding uit ondergelopen huis

Op tijd uit huis gehaald, met een jetski.
Reddit/Webborwebbor Op tijd uit huis gehaald, met een jetski.
Zoals elke ramp, kent ook de tropische storm Harvey zijn helden. Wat te denken van de man op een jetski die een oudere vrouw redt uit haar onderlopen woning in Houston. De foto van het stel werd gepost op Reddit en gaat sindsdien rond, als lichtend voorbeeld van alle vrijwilligers die de lokale Amerikaanse autoriteiten bijstaan in het bieden van hulp aan de slachtoffers van de storm en overstromingen.

Op de foto is te zien hoe de bestuurder van de jetski zijn duim omhoog steekt naar de fotograaf. Hij heeft een grote glimlach op zijn gezicht. Achter hem zit een oudere vrouw. Ze draagt een rood reddingsvest en klemt haar tasje stevig vast. De setting is surrealistisch: het duo staat op het punt om vanuit een woonkamer het huis te verlaten, door de voordeur, op een jetski. De grote klok en zetel staan bijna onder water.

"Ongelooflijk"

ABC News weet vandaag te melden dat de vrouw op de jetski Karen Spencer uit Houston is. Ze vertelt hoe de glimlach op haar gezicht het midden hield tussen "OK, daar gaan we dan!" en "Ik kan niet geloven dat ik mijn onderlopen huis verlaat op een jetski".

Nadat zij en haar man J.C. - door een andere man op jetski - in veiligheid waren gebracht, vergaten ze hun redders naar hun naam te vragen. Nu zijn de Spencers op zoek naar beide mannen, om ze tenminste te kunnen bedanken voor hun hulp.

Daarom postte redditgebruiker Webborwebbor gisteren de foto op het internet. "De oma van een vriend van mij wordt haar huis uitgevaren op een jetski." In de reacties wordt gevraagd of mensen weten wie de man is.

Karen en J.C. hebben uiteindelijk een veilige schuilplaats kunnen vinden in het huis van een buur. Doordat zij achterop de jetski's werden weggebracht, konden hun meest waardevolle bezittingen worden meegenomen in de kleine boot die ook was toegesneld om hen te komen redden. "Daarom zijn we die mannen zo dankbaar."

AP

Harvey

Tropische storm Harvey kwam afgelopen weekend aan land in de staat Texas en hield vooral de grootste stad Houston in zijn greep. Voorspeld werd dat op sommige plekken in totaal tot twee meter regen kon vallen. Verschillende mensen kwamen om tijdens en na de heftige overstromingen die de storm veroorzaakte. Het dodental loopt uiteen van 18 tot zo'n 30. Nog eens 13.000 inwoners konden uit het razendsnel wassende water worden gered.

Dat gebeurde door hulpdiensten, maar ook door de vele toegesnelde vrijwilligers. In hun (moeras)boten, kano's, opblaasbootjes en op hun jetski's proberen zij hun steentje bij te dragen bij het redden van de mensen. Het leverde troostende beelden en verhalen op. Andere vrijwilligers nemen dieren in huis die hun baasjes kwijtraakten tijdens de storm en overstromingen. De asielen in de regio zitten overvol.

AFP

Glimlach

Het verleidt redditgebruiker 1-800-CAT-LADY tot de volgende woorden: "Aan alle mensen uit Houston. Ik denk dat veel van ons op dit moment vooral erg moe zijn, verdrietig en boos. Maar, hoewel de regen nog niet ophoudt, we moeten verder. Het is zo mooi om al die vrijwilligers en gemeenschappen te zien, die elkaar helpen en steunen. Ondanks al deze rotzooi, zijn dat daden die een mens doen glimlachen. Aan iedereen: blijf veilig."

Vandaag kwam Harvey voor de tweede keer aan land. Deze keer nabij het plaatsje Cameron in de staat Louisiana. De storm zal na Louisiana waarschijnlijk ook nog de staten Arkansas, Tennessee en gedeelten van Missouri aandoen. Het National Hurricane Center verwacht dat Harvey gedurende de dag afzwakt tot een tropische depressie. 

Het is zo mooi om al die vrijwilligers en gemeenschappen te zien, die elkaar helpen en steunen. Ondanks al deze rotzooi, zijn dat daden die een mens doen glimlachen

Redditgebruiker
Photo News
AP
Photo News
Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jurgen Van Den Bergh

    Staat de fotograaf nog altijd op de trap?

  • randy ghesquire

    Knap jongens

Gesponsord

Meld een bug