Amerikaanse minister van Justitie: “zware onregelmatigheden” in gevangenis Epstein

Het Metropolitan Correctional Center in New York waar Epstein zaterdag dood werd aangetroffen.
BSRagency Christopher Sadowski / MEGA Het Metropolitan Correctional Center in New York waar Epstein zaterdag dood werd aangetroffen.
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr zegt dat sprake was van “zware onregelmatigheden” in het detentiecentrum in New York waar de omstreden zakenman Jeffrey Epstein vastzat. Barr belooft dat "tot op de bodem" zal worden uitgezocht wat precies is voorgevallen.

Het lichaam van Epstein werd zaterdag gevonden in zijn cel. Hij pleegde vermoedelijk zelfmoord. De steenrijke misbruikverdachte was enkele weken voor zijn dood ook al gewond aangetroffen. Hij zou daarna onder verscherpt toezicht zijn geplaatst, maar dat was kennelijk weer ingetrokken. Zijn dood gaf al heel snel aanleiding tot complottheorieën. Een daarvan is dat Epstein, die vrienden had in de hoogste kringen, geen zelfmoord zou hebben gepleegd, maar vermoord werd.

Epstein zat vast in het Metropolitan Correctional Center in Manhattan, New York. "We ontdekken nu dat sprake was van ernstige onregelmatigheden in dit centrum. Die zijn erg zorgwekkend. We eisen een grondig onderzoek", aldus Barr vanmiddag op een conferentie in New Orleans.

De minister stelde ook dat mogelijke handlangers van Epstein de dans niet zullen ontspringen. “Iedereen die medeplichtig is, mag niet op zijn lauweren rusten. De slachtoffers verdienen gerechtigheid en we zullen ervoor zorgen dat ze die krijgen”, zei Barr. 

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Van Limbergen

    Veel blabla maar wie komt het weer goed uit?

  • Franky Puystjens

    Barr (!) is een van Trump's meest slaafse hondjes! Barr (!!) is verantwoordelijk voor het gevangeniswezen. Barr (!!!) had moeten de nodige zorg dragen voor de veiligheid van de high profile verdachte Epstein, annex getuige die ongetwijfeld over zéér bezwarende info beschikte over onder andere ...zijn eigen baas, Donald Trump...!!! Nu beginnen "naar beneden schoppen" om z'n verantwoordelijkheid (betrokkenheid?) te ontlopen, is extreem misplaatst.