Amerikaanse minister van Justitie William Barr overweegt op te stappen

Barr ligt bij vriend en vijand onder vuur vanwege het aanpassen van een strafeis waarbij het leek alsof hij dat deed op verzoek van Trump.
AFP Barr ligt bij vriend en vijand onder vuur vanwege het aanpassen van een strafeis waarbij het leek alsof hij dat deed op verzoek van Trump.
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr overweegt zijn ontslag aan te bieden aan president Donald Trump. Dat schrijft The Washington Post.

Volgens de krant is het onduidelijk of Barr dat heeft besproken met Trump, maar hij heeft wel zijn zorgen uitgesproken tegenover mensen uit de staf rond de president. “Hij heeft ook zijn grenzen”, hoorde de krant van iemand uit de omgeving van de minister.

Barr ligt bij vriend en vijand onder vuur vanwege het aanpassen van een strafeis waarbij het leek alsof hij dat deed op verzoek van Trump. De president had getwitterd dat de strafeis (7 tot 9 jaar cel) van de openbaar aanklager tegen Trump-vertrouweling Roger Stone “veel te zwaar” was. Snel daarna kwam Barr met de aanbeveling voor een lagere straf.

Vorige week zei Barr in een interview dat de constante twitterstroom van Trump hem het werken onmogelijk maakt. De president zei dinsdag nog Barr te steunen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Voor diegene die het niet begrijpen, Trump is de baas, de enigste baas van het hele Amerikaanse Ministerie van Justitie.

 • Jeroen Dekop

  Trump isoleren is de boodschap ook vanuit het buitenland.

 • Michel Van der Hoydowch

  Al diegenen die bij Trump aanblijven moeten wel geschift zijn ,zoals hun president zelf.

 • Edmond Dillien

  Ik dacht dat ze daar nog zo fier waren op hun scheiding van staat en recht en nu kan een minister zomaar een strafvoorstel aanpassen, 'tis daar dus ook niet zoals het voorgesteld word.

 • Philomena Vanderweyen

  Nog even en de regering van Trump bestaat enkel nog uit zijn familieleden bij gebrek aan anderen.